NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

25 maart 2022

Ieder jaar organiseert Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards: dé prijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De ME Research Group, bestaande uit Markteffect en DirectResearch, heeft in november 2021 te horen gekregen dat zij zich voor de 8e keer FD Gazelle mocht noemen. De fysieke uitreiking werd uitgesteld tot vandaag en hier werd bekend dat de ME Research Group in de top 10 van haar categorie valt.

Tijdens de uitreiking vandaag in het Theater Amsterdam zijn de snelste groeiers bekend gemaakt. Boj Nefkens, CCO van ME Research Group, is trots om te zien dat zij in deze top 10 zitten: “Het winnen van wederom een FD Gazellen Award is een super prestatie en een kroon op het harde werken van onze teams. We zijn het grootste niet beursgenoteerde marktonderzoeksbureau in Nederland. Groei is voor ons geen doel op zich, maar een gevolg van de kwaliteit en toegevoegde waarde die wij leveren voor al onze klanten.’’

Alle FD Gazellen zijn ingedeeld in twaalf categorieën, onderverdeeld in vier regio’s en drie omzetgroottes. Markteffect staat op plaats zeven in haar categorie, regio zuid en bedrijfstype middelgroot.

Focus op de mens

Sinds een aantal jaar wordt er bij de award niet alleen meer gekeken naar omzetgroei, maar worden ook de stijging van het aantal werknemers en de winstgevendheid meegenomen. Hesam Fahimi, oprichter ME Research Group, vindt het een goede ontwikkeling dat de werknemers ook meegenomen worden: “Voor ons is het essentieel om als werkgever aantrekkelijk te blijven. We hebben nu zo’n 100 werknemers en dankzij deze groei kunnen we onze medewerkers binden en boeien. Enerzijds met uitdagende projecten voor mooie klanten, anderzijds doordat er nieuwe rollen en functies ontstaan. De manier waarop ons team er elke dag voor zorgt dat onze klanten de best mogelijke inzichten krijgen, maakt mij ongelooflijk trots.’’

Over de ME Research Group 

De ME Research Group bestaat uit twee zelfstandige marktonderzoeksbureaus, Markteffect en DirectResearch. Nefkens vervolgt: “Het zijn twee bureaus die uit hetzelfde hout gesneden zijn, hetzelfde DNA hebben en ook hetzelfde doel nastreven: inhoudelijk het allerbeste product leveren. Het mooie van twee bureaus binnen één groep, is dat ieder haar eigen specialiteiten heeft. Waar het ook over gaat, de groep heeft altijd een antwoord. Twee weten nu eenmaal meer dan één.”