NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

5 december 2023

Uit onderzoek uitgevoerd door DirectResearch blijkt dat het merendeel van hen het belangrijk vind om consuminderen te stimuleren bij kinderen. HP speelt in op deze wens door creatievelingen uit te dagen aan de slag te gaan met bestaand speelgoed en (huishoudelijke) voorwerpen en deze een tweede leven te geven met behulp van de INKsect printables. De printables zijn ontworpen door illustrator Anne Roos Kleiss en vanaf nu gratis te downloaden op de website van HP.

Consuminderen stimuleren
De wens om te consuminderen, oftewel bewust minder consumeren, speelt bij bijna de helft (40%) van de Nederlandse consumenten een grote rol. Daarnaast geeft 60% van de Nederlanders aan het belangrijk te vinden om consuminderen bij kinderen te stimuleren.

INKsecten
HP kondigt HP INKsect printables aan, een samenwerking tussen HP en ontwerper Anne Roos Kleiss. Kleiss is een van de bekendste illustrators en ontwerpers van Nederland en werkte onder andere aan het kinderboek ‘Dankje, Daan!’ en aan een boekenlegger en een bijbehorende pagina voor de kinderboekenweek in de VS. Anne Roos ontwierp 8 sjablonen, waarbij kleine (bos)diertjes als spinnetje en rupsen centraal staan, die gratis beschikbaar zijn op de HP Printable website. De printables worden geleverd met instructies voor het knippen, vouwen en perforeren van gaten in de sjablonen zodat ze onderdeel kunnen worden van het speelgoeditem of huishoudelijk voorwerp. Daarbij kunnen de creatievelingen kiezen tussen ontwerpen die zij zelf in kunnen kleuren of die door Anne Roos al zijn ingekleurd.

Campagne met Florine Hofstee en Mama’s Meisje
Voor het lanceren van deze campagne is er samengewerkt met twee content creators, echte Gooische Moeder Florine Hofstee en blogger Mama’s Meisje. Beide content creators zijn jonge moeders en weten als geen ander hoe moeilijk het af en toe kan zijn om je kinderen te vermaken. Des te blijer zijn zij dan ook met de lancering van de HP INKsect printables, waarbij speelgoed en andere voorwerpen een tweede leven krijgen.

Probleemloos printen met HP Instant Ink
HP garandeert een zorgeloze printervaring met de flexibele oplossing van HP Instant Ink, waardoor gebruikers automatisch inkt thuisbezorgd krijgen. HP Instant Ink is een inktabonnement waarmee je automatisch inkt bezorgd krijgt als je bijna zonder zit. Hierdoor kunnen gebruikers ononderbroken blijven printen zonder verrassingen. Gebruikers profiteren niet alleen van gratis bezorging maar ook van het recycleprogramma van HP, waardoor de cartridge eenvoudig gerecyled wordt.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door DirectResearch onder ruim 500 Nederlanders.