NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

19 mei 2022

Ruim 6 op de 10 Nederlanders gebruiken tuinieren om het hoofd leeg te maken. Toch ziet 42 procent van de mensen het werken in de tuin als een verplichting.

Dat blijkt uit een enquĂȘte die onderzoeksbureau DirectResearch heeft uitgevoerd onder 1.012 consumenten in opdracht van tuincentrum Fonteyn in het Gelderse Uddel. Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen het leuk vinden om in de tuin te werken. Gemiddeld gaven mensen deze bezigheid een 7,3.

Tegelijkertijd zijn er ook mensen die het minder leuk vinden. Dat is voornamelijk het geval bij mensen tussen de 18 en 30 jaar. Naarmate de leeftijd omhooggaat, hoe meer mensen tuinieren kunnen waarderen. Daarnaast wordt de tuin ook wel gebruikt om indruk te maken. Zo tonen de resultaten van dit onderzoek aan dat 1 op de 3 mensen aan familie en vrienden laat zien dat het goed met ze gaat door middel van een mooie tuin.

Bezoek

Het onderzoek van Fonteyn sluit aan op de Plantendag 2022 die op 18 mei wordt gehouden. Opvallend is dat mannen het vaker met deze stelling eens zijn dan vrouwen. Daarnaast zorgt iets meer dan de helft van de mensen ervoor dat de tuin er netjes uitziet op het moment dat er bezoek langskomt.

Wanneer mensen de tuin niet goed onderhouden, schamen veel mensen zich hiervoor. Bijna de helft van de mensen geeft dit aan in het onderzoek. Vrouwen schamen (52 procent) zich hiervoor meer dan mannen (45 procent). Onderhoud is niet alleen belangrijk om schaamte te voorkomen, een meerderheid van de mensen (73 procent) geeft ook aan dat ze het fijn vinden als buurtgenoten een goed onderhouden tuin hebben.