NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

1 december 2023

De eindejaarscampagne van Artsen zonder Grenzen is van start. Nederlanders kunnen digitaal een symbolisch pakket vullen voor mensen in nood.

De noodhulporganisatie plaatst in de campagne de medische goederen uit het noodhulppakket in de wereld van decembercadeaus. Op deze manier wil AzG laten zien dat bijdragen aan hun levensreddende werk toch wel het meest mooiste cadeau is dat je kunt geven in de feestmaand. Dit wordt ondersteund door een onderzoek* uitgevoerd in opdracht van AzG. Hieruit blijkt dat de helft van de Nederlanders een goed gevoel krijgt of het gevoel iets bij te dragen als zij doneren aan een goed doel.

De campagne wordt geladen via paid social media, SEA, rich media takeovers (overname van websites zoals nu.nl), Digital out of home (abri’s in winkelstraten), STER televisiereclames , direct mail, advertenties in kranten en inserts in geselecteerde magazines zoals TV gidsen. Op de campagnepagina is te zien wat de symbolische waarde is van elke donatie. Het campagnebeeld is ontworpen door Rogier en Matthijs. De campagne loopt de hele maand december.

Zangeres Naaz

Naaz neemt de voice-over van de tv-commercial voor haar rekening. Haar ouders zijn vroeger Irak ontvlucht voor het oorlogsgeweld. Naaz en haar familie dragen het werk van Artsen zonder Grenzen een warm hart toe.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd van 13-20 november 2023 uitgevoerd door DirectResearch, in opdracht van Artsen zonder Grenzen. Voor dit onderzoek zijn 1024 mensen ondervraagd van 18 jaar en ouder. Nederland is representatief gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding.