NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

16 februari 2021

DirectResearch heeft een verlenging gekregen van haar ISO 27001 certificering voor een periode van 3 jaar. In een externe audit, uitgevoerd door Stichting Toetsingsbureau KCC bleek dat DirectResearch processen en standaarden rondom kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging goed op orde heeft. Onlangs werd al een driejarige verlenging verkregen van ISO 20252 (uitvoeren van marktonderzoek, inclusief het beheer van access panels). DirectResearch geldt als een van de eerste onderzoeksbureaus die de genoemde drie internationale kwaliteitsstandaarden mogen voeren.

Voorloper op gebied kwaliteitsbeleid en informatiebeveiliging 

DirectResearch is een voorloper op gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. DirectResearch was al sinds oktober 2010 gecertificeerd voor ISO 20252 en voor 26362. Sinds juni 2013 kwam daar ISO 27001 bij. Esther de Jong, kwaliteitsmanager van DirectResearch: “Als onderzoeksbureau weten we dat kwaliteitsmanagement bijdraagt aan zowel bedrijfscontinuïteit als aan een goede ervaring van onze klanten. Daarnaast werken we met allerlei soorten bedrijfsgevoelige informatie en is het voor onze klanten van groot belang dat we alles in het werk stellen om vertrouwelijk met privacygevoelige gegevens om te gaan. Het feit dat opdrachtgevers vaak vragen om kwaliteitsstandaarden is voor ons natuurlijk van belang, maar het continu willen verbeteren als integere organisatie staat voor ons voorop”.

Informatiebeveiliging is een continu proces

De ISO 27001-norm is een norm die in het geheel gericht is op de beveiliging van bedrijfsgegevens en de ter beschikking gestelde vertrouwelijke gegevens door klanten. ISO 27001 beschrijft de eisen en richtlijnen rondom het opzetten, implementeren, gebruik, monitoren, evalueren en verbeteren van een gedocumenteerd veiligheidssysteem. De KCC prees de door DirectResearch gehanteerde beheersmaatregelen, die laten zien dat informatiebeveiliging een continu proces is.  

DirectResearch: full service marktonderzoekshuis

DirectResearch is onlangs samengegaan met onderzoeksbureau Team Vier op haar locatie aan de Herengracht. Met een nieuwe positionering, geldt DirectResearch als een full-service marktonderzoekshuis met passie voor het vak. Jeroen Jansen, Commercieel Directeur: “Het samengaan van de twee bedrijven en de toevoegingen van nieuwe diensten aan de Herengracht, zoals een telefonische unit en kwalitatieve onderzoekslocaties, hebben impact op ons kwaliteitssysteem. We mogen erg trots zijn dat het ons is gelukt de systemen en werkwijzen van twee mooie bedrijven samen te voegen tot één coherent, consistent en inspirerend kwaliteitssysteem”.