NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

13 Juni 2024

Digitale transformatie niet meer alleen voor pioniers
In een wereld waar technologie zich sneller ontwikkelt dan ooit en de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, staan mkb-bedrijven voor grote uitdagingen. De digitale transformatie is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke factor voor bedrijven die concurrerend willen blijven. Uit recent onafhankelijk onderzoek door DirectResearch blijkt hoe middelgrote tot grote bedrijven hun purchase to pay processen aanpassen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en tegelijkertijd te profiteren van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI). Want één ding is zeker: wie niet meebeweegt met de ontwikkelingen, loopt risico om achter te blijven.

Uit onderzoek van Magnum naar on- en offline zelfvertrouwen bij Gen Z’ers* blijkt dat jongeren moeite ervaren met zelfvertrouwen in de ‘echte’ wereld. Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau DirectResearch, toont dat ruim de helft van de Gen Z’ers (54 procent) het spannend vindt om een ruimte met onbekenden binnen te stappen. Daarnaast vindt 43 procent het spannend om zichzelf aan anderen te presenteren. Online tonen jongeren juist meer zelfvertrouwen: ruim 64 procent vindt het fijn om online materiaal te delen met hun sociale netwerk. Een kwart geeft zelfs aan dat ze zich online beter kunnen uiten dan bij vrienden. Met het onderzoek wil Magnum deze generatie inspireren om vol zelfvertrouwen in het leven te staan, ook in de ‘echte wereld’. Juist voor deze groep geldt dat zelfvertrouwen een must is om te kunnen genieten van het leven. 

Het rapport legt de tegenstrijdige relatie bloot tussen jongeren, zelfvertrouwen en social media. Hoewel één op de drie Gen Z’ers weleens sociale druk voelt om iets te posten, omdat ze anders te lang niets hebben gedeeld, zijn social media voor veel jongeren ook een uitlaatklep. Zo geeft één op de drie zelfs aan volledig zichzelf te kunnen zijn op social media.  Toch zorgt social media ook voor sociale vergelijking, waardoor één op de drie Gen Z’ers zich weleens zorgen maakt of hun content net zo goed is als dat van anderen. 

Genieten met zelfvertrouwen
Het onderzoek geeft aan dat zelfexpressie een heikel punt is voor Gen Z’ers, zowel on- als offline.

Jasper van Meer, Marketing Lead Ice-Cream: “Jongeren maken bijna allemaal dagelijks gebruik van social media platforms zoals Youtube (88 procent), Instagram (85 procent), Snapchat (83 procent) en TikTok (79 procent). De invloed hiervan is zo groot geworden, dat één op de drie Gen Z’ers zich minder zeker voelt in real life situaties. Als het aan Magnum ligt, durven alle jongeren zichzelf te uiten, in welke situatie dan ook, vol zelfvertrouwen en zonder angst voor kritiek.” Dat dit nog lang niet het geval is blijkt maar weer uit het onderzoeksrapport, en dat is zonde volgens Jasper: “Magnum staat voor pleasure, voor het genieten van elke dag in het ‘echte’ leven. Wij moedigen iedereen aan om te genieten van de kleinste dingen; wie even zoekt, vindt overal pleasure! Maar dat kan natuurlijk alleen als je lekker in je vel zit en als je volledig jezelf kan zijn, juist in het ‘echte leven’. Ook als je dit nog aan het ontdekken bent.

House of Magnum
Het onderzoek komt naar buiten in aanloop naar het jaarlijkse feest van Magnum op 13 juni: House of Magnum. Dit jaar staat het feest, waar een diverse groep Mbassadors en content creators voor worden uitgenodigd, volledig in het teken van confidence. Onder de paraplu: ‘Wherever Pleasure Takes You’, zullen genodigden overal met het thema te maken krijgen. Ze worden uitgedaagd om zich zo expressief mogelijk uit te dossen en om vol zelfvertrouwen het feest bij te wonen. Zowel tijdens het feest als daarbuiten wil Magnum namelijk ultieme pleasure inspireren voor iedereen. De boodschap die Magnum zowel met het feest als met het onderzoek uit wil dragen, is dat je pas echt kan genieten, wanneer je goed in je vel zit en je vol zelfvertrouwen in het leven staat.  

Benieuwd naar het gehele artikel? Bekijk hier het artikel van Glasnost op marketingreport.nl.