NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

7 juli 2021

Ruim 74% van de Nederlanders blijft hun versproducten online bestellen. De versoepelingen die elkaar nu in rap tempo opvolgen brengen daar geen veranderingen in, blijkt uit onafhankelijk onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs. De belangrijkste reden waarom consumenten hun versproducten zoals brood, groente, fruit, kaas, zuivelproducten en vlees bestellen, is met ruim 48% gemak. Op dit moment bestelt bijna de helft van de ondervraagden meerdere keren per maand versproducten bij een gespecialiseerde webshop.

Onderzoeksbureau DirectResearch onderzocht in opdracht van Trunkrs de wensen en ervaringen van consumenten rondom versproducten. Uit het onderzoek blijkt dat de coronacrisis zeker een aanleiding is geweest voor consumenten om hun eerste online vers-bestelling te doen. Ruim 36% geeft aan in 2020 voor het eerst online versproducten besteld te hebben. Toch is gemak de voornaamste reden die consumenten noemen voor het online bestellen van versproducten.

versbestelling

Tevredenheid bij online versbestellingen

Uit onderzoek blijkt ook dat consumenten zeer tevreden zijn over het bezorgproces van de versproducten. Belangrijkste criteria daarbij zijn volgens de ondervraagden dat producten gekoeld blijven wanneer men niet thuis is op het moment van levering en dat producten onbeschadigd geleverd worden. Jan Wijn, CEO van Trunkrs herkent de uitkomsten van het onderzoek en noemt het bezorgen van versproducten een specialisme. ”Het is cruciaal dat verse producten veilig en snel bij de consument arriveren. Dat vraagt om een zorgvuldig en efficiënt bezorgproces waarin producten maximaal 12 uur onderweg zijn. Als same day delivery specialist bezorgen we dagelijks versproducten bij de consument aan huis. We hebben het afgelopen jaar een forse groei gezien in het aantal versbestellingen en de verwachting is dat deze groei ook het komende half jaar verder zal doorzetten.”