NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

26 februari 2020

Het vertrouwen van Nederlanders in de culturele sector is nog nooit zo hoog geweest.  Dit blijkt uit de Monitor Cultuurvertrouwen, een doorlopend trendonderzoek naar het consumentenvertrouwen in de culturele sector. Dit vertrouwen wordt opgebouwd uit vertrouwen in het klimaat voor cultuur, de bereidheid om zelf gebruik te maken van het cultuuraanbod en het imago van culturele instellingen. Het stijgende cultuurvertrouwen in 2019 komt vooral doordat Nederlanders meer van het aanbod gebruik zijn gaan maken en de verwachting om dit in de toekomst te blijven doen.

Een belangrijke reden hiervoor is de diversiteit in het aanbod, zodat deze voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk is. Voorbeelden zijn festivals, voorstellingen/cabaret en ook musea, die niet alleen steeds meer hun eigen aanbod toetsen aan de wensen en behoeften van het publiek, maar ook daadwerkelijk een groter publiek bereiken door middel van bijvoorbeeld inzet van social media.

Over de Monitor Cultuurvertrouwen 

De Monitor Cultuurvertrouwen is een initiatief van Hogeschool Utrecht, de Academie voor Cultuurmanagement en DirectResearch. De Monitor Cultuurvertrouwen meet de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen in de culturele sector. Dit vertrouwen wordt opgebouwd uit vertrouwen in het klimaat voor cultuur, de bereidheid om zelf gebruik te maken van het cultuuraanbod en het imago van culturele instellingen. In 2019 zijn ruim 1000 Nederlanders ondervraagd.

Over DirectResearch

DirectResearch is een marktonderzoeksbureau, gespecialiseerd in het leveren van klant- en consumenteninzichten door middel van het uitvoeren van hoogwaardige en representatieve onderzoeken. DirectResearch is gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van Customer Experience, Communicatie & Merk en Nieuwe Producten en Diensten.

Over Academie voor Cultuurmanagement

De Academie voor Cultuurmanagement biedt opleidingen, coaching en consultancy – maar ook inspiratiesessies, denkdiners, personeelsbijeenkomsten en inspirerende sprekers – voor iedereen die in een culturele organisatie werkt: van medewerker tot manager en van vrijwilliger tot lid van de raad van toezicht. Ruim 300 organisaties en 985 medewerkers hebben al gebruikgemaakt van het aanbod van de Academie voor Cultuurmanagement.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Jansen van DirectResearch via [email protected] of 06-52585740.