NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

20 december 2023

Eerlijk is eerlijk: achter het stuur ben je niet altijd de volle honderd procent van je tijd met autorijden bezig. Met name in de file gaat een deel van de aandacht soms naar andere zaken, waaronder het vuil in je neus of die persoon in de auto naast je. Pardon? Zeker. Neuspeuteren en fileflirten staan hoog op het to-do-lijstje van de Nederlandse automobilist.

Een in opdracht van Allianz Direct door DirectResearch onder 1.179 respondenten uitgevoerd onderzoek naar de gewoontes van Nederlandse automobilisten achter het stuur geeft een interessant inkijkje in waar we achter het stuur allemaal mee bezig zijn. Opvallende zaken? Zeker. We blijken vooral behoorlijk eerlijk. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden geeft namelijk aan tijdens het rijden wel eens een vinger in de neus te steken. Neuspeuteren, bijna vier op de automobilisten zegt het te doen. Een vergelijkbaar percentage (42 procent) geeft aan ook andere bestuurders wel eens te hebben betrapt op neuspeuteren. Big Brother is watching you.

Verder blijkt dat 1 op de 10 automobilisten wel eens flirt met de bestuurder van een auto die in de file naast ze staat. Een vergelijkbaar deel van de ondervraagden geeft aan wel eens een zakelijk gesprek te voeren of zelfs een vergadering digitaal bij te wonen in de auto. Gelijktijdig geeft ruim driekwart van de respondenten aan het asociaal te vinden als automobilisten in de auto de telefoon gebruiken.

Draai jij bij in het inparkeren ook de volumeknop van je audiosysteem naar links? Dan ben je niet de enige. Ongeveer een kwart van de automobilisten zet de muziek tijdens het inparkeren zelfs volledig uit.

Bekijk het hele artikel van Autoweek hier.