NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

4 augustus 2020

De omzetontwikkeling van internetverkopen in ons land is het 2e kwartaal met een recordaantal gegroeid, blijkt uit cijfers van het CBS.
In de detailhandel was de omzet in het 2e kwartaal bijna 55% hoger dan een jaar eerder. Voor multi-channel (zwaartepunt niet online) was dit maar liefst 68% en voor postorderbedrijven en webwinkels 45%.

online aankopen

Online aankoopgedrag consumenten

DirectResearch heeft de Nederlandse consument gevraagd of zij verwachten dat hun online aankoopgedrag na de coronacrisis zal veranderen of gelijk zal blijven.

Uit de resultaten blijkt dat ruim 3 op de 4 consumenten verwacht dat zijn of haar online aankoopgedrag gelijk zal blijven wanneer de coronacrisis voorbij is. 15% verwacht dat zijn of haar online aankoopgedrag zelfs zal toenemen en slechts 8% verwacht dat zijn of haar online aankoopgedrag zal afnemen.

Onder jongeren zijn de percentages nog hoger. 22% van de consumenten van 18 tot 39 jaar (gen Y+Z) verwacht dat zijn of haar online aankoopgedrag zelfs zal toenemen, tegenover 13% (10%) van de consumenten van 40 tot 59 jaar (60 jaar en ouder).

“Voor mannen is dit 17%, tegenover 13% voor vrouwen. Wat ook opvalt is dat vooral consumenten uit grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) verwachten dat hun online aankoopgedrag zal toenemen, maar liefst 1 op de 4.

Het moge duidelijk zijn dat de coronacrisis veel verandering teweeg brengt in ons economisch systeem en onze manier van denken.
Maar wat zou deze versnelde verandering voor effect hebben op de toekomst van de detailhandel en de manier waarop we zaken doen?