NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

14 augustus 2023

Op het moment draait Transformers: Rise of the Beasts in de bioscoop. Opnieuw veroveren de avonturen van Optimus Prime en zijn ‘autobots’ zowel jonge als oude harten. Maar het fictieve robotras is niet alleen te bewonderen op het grote witte doek. Nee, ze voeren nu ook een belangrijke strijd in de échte wereld. Speelgoedfabrikant Hasbro introduceert namelijk de ‘Bravery Boost’. Een hulplijn die ouders en verzorgers kunnen inschakelen wanneer hun kind wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

In de wereld van vandaag is het niet altijd makkelijk om kind te zijn. Hasbro deed onderzoek en hieruit blijkt dat bijna de helft van de kinderen (43%) van 5 tot en met 9 jaar oud minstens wekelijks een spannend moment ervaart en zich angstig voelt. Vooral dromen, een spannende film of boek, ruzie en pesten komen terug als spannende momenten. Transformers, bekend om hun moed, loyaliteit en teamwork kunnen hierbij helpen. Hasbro introduceert daarom de Bravery Boost. Waar Bumblebee, één van de meest geliefde Transformers, kinderen persoonlijk aanmoedigt.

Onderzoek naar angsten bij kinderen

Het desbetreffende onderzoek is uitgevoerd door Direct Research onder kinderen in de leeftijd 5 tot en met 9 jaar woonachtig in Nederland en België. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen regelmatig spannende momenten ervaren. 4 op de 10 kinderen ervaart minstens wekelijks een spannend moment. Jongens geven zelfs significant vaker aan het spannend te vinden om straf te krijgen en te praten tegen vreemde mensen dan meisjes.

In aanloop naar deze spannende momenten zoeken kinderen veelal steun bij een knuffel (32%) of praten erover (26%). Ook het spelen met actiefiguren helpt hen om gedachten te verzetten. Bijna de helft, 46%, van de kinderen die met actiefiguren spelen geeft aan zich hierdoor blijer te voelen. Ook zegt 42% van de kinderen zich minder verdrietig en sterker te voelen na het spelen met actiefiguren.

Zo zien we maar weer. Het spelen met actiefiguren, poppen en dergelijke kan kinderen nog altijd helpen in hun ontwikkeling. Dat is dus niet per se iets oubolligs.

‘Bravery Boost’ door Hasbro

Om kinderen een steuntje in de rug te geven lanceert Hasbro de ‘Bravery Boost’ hulplijn. Ouders kunnen een ‘boost’ opvragen via de ‘Bravery Boost’-pagina waarna ze een gepersonaliseerde video – ontwikkeld via kunstmatige intelligentie – van Bumblebee ontvangen die het kind moed inspreekt. Bumblebee is wederom te zien in de nieuwe film Transformers: Rise of the Beasts. Ook kunnen ouders via de Instagrampagina van Pauline Wingelaar, moeder van twee zoons en bekend van Echte Gooische Moeders, kans maken op een levensecht bezoek van Bumblebee.

‘Met de ‘Bravery Boost’ wil Transformers jonge kinderen aanmoedigen om hun angsten te overwinnen. Transformers kunnen daarbij helpen omdat zij symbool staan voor kracht, teamwork en moed. Spannende momenten zijn er altijd, of je kind nu een spreekbeurt moet geven, wordt gepest of gezonde wedstrijdspanning heeft. Actiefiguren kunnen kinderen helpen obstakels en moeilijkheden te trotseren’, zegt Pauline Wingelaar

Bron: www.jfk.men