NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

9 november 2023

De een heeft zijn auto vanbinnen en vanbuiten altijd spic en span, de ander rijdt rond in een vieze auto vol papiertjes of zelfs etensresten. Hoe je auto erbij staat, zegt best wat over jou als persoon. Althans, dat vindt een aanzienlijk deel van de Nederlanders.

In opdracht van Allianz Direct door DirectResearch onder 1.179 Nederlanders uitgevoerd onderzoek blijkt dat bijna vier op de tien Nederlanders denken dat mensen met een slordige auto zelf ook slordig zijn. 37 procent van de respondenten zegt die conclusie te trekken. Vier op de tien Nederlanders geeft aan liever niet in een auto van een ander te willen stappen als deze rommelig of vies is. Voel jij jezelf ook niet helemaal koosjer bij rijden in een vieze auto? Dan ben je niet de enige. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat één op de vijf Nederlanders zich weleens schaamt voor de optische staat van zijn of haar auto..

Was jij je trotse vierwielige bezit elke week of om de week, en doe je dit misschien wel met de hand? Dan ben je in de minderheid. Ruim de helft van de ondervraagden (53 procent) zegt zijn auto slechts eens in de zoveel maanden door de wasstraat te trekken. Zelf met schoonmaakmiddelen in de weer? Dat doet volgens het onderzoek slechts 45 procent van de Nederlanders eens in de paar maanden. Bijna twee derde (64 procent) van de respondenten geeft aan de auto pas naar de wasstraat te brengen als hij zichtbaar vies is.

Hoewel Nederlandse autobezitters hun auto bepaald niet vaak wassen, geeft toch 51 procent van de ondervraagden aan het belangrijk te vinden dat zijn of haar eigen auto schoon is. Bijna een derde van de Nederlanders (31 procent) zegt het zelfs leuk te vinden om de auto door de wasstraat te trekken. Hou overigens wel rekening mee met de mogelijke krasjes die de borstels in een wasstraat kunnen aanbrengen.