Wat is Brand Tracking?

Brand Tracking is de continue meeting en herhaling van ‘hetzelfde’ onderzoek, rondom een gekozen brand metric. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw naamsbekendheid en imago. Zo kunt u in de gaten houden of er sprake is van een stijging of daling tussen verschillende metingen.
Het onderzoek is ook geschikt om het effect van uw marketingcampagnes, de ontwikkeling van uw merkperceptie, merkbeleving, PR berichten en overige activiteiten die uw merk onder de aandacht brengen onder consumenten, te monitoren.

Buiten naamsbekendheid zijn andere onderzoeken ook geschikt voor brand tracking. Een brand tracking onderzoek is namelijk in essentie ‘hetzelfde’ onderzoek, herhaald over een periode van tijd.

Een brand tracking onderzoek is vaak uniek, en specifiek voor het merk in kwestie maar de gemeenschappelijke factor is hetzelfde: een herhaalde meting van een onderzoek, gericht op één of meerdere brand metrics. Wanneer u als organisatie wilt verbeteren, geeft u sturing aan uw eigen organisatie door middel van het stellen van KPI’s.

Indien u een brand tracking onderzoek start noemt u het eerste onderzoek een nul-meting (0-meting), waarna een één-meting (1-meting) volgt.

Wilt u meer weten over branding onderzoek? Download dan hier onze whitepaper!