Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)

Medewerkers zijn het visitekaartje van de organisatie en daarmee cruciaal voor het succes van de organisatie. Met name tevreden medewerkers dragen bij aan betere bedrijfsresultaten. Tevreden medewerkers, tevreden klanten! Waardoor komt dit?

Onderzoek toont aan dat tevreden medewerkers minder gestrest zijn en zich minder vaak ziek melden dan ontevreden medewerkers. Daarnaast zijn tevreden medewerkers productiever en voelen zij zich meer betrokken bij de organisatie, wat uiteindelijk leidt tot betere bedrijfsresultaten en meer/ een grotere klanttevredenheid. Je zou dus kunnen stellen dat een hoge medewerkerstevredenheid bijdraagt aan een competitieve voorsprong. Als organisatie is het dan ook van belang om een hoge medewerkerstevredenheid te waarborgen. Maar hoe weet u of uw medewerkers tevreden zijn? En belangrijker nog: hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers tevreden blijven?

Aspecten die belangrijk zijn om na te gaan zijn welke waarden uw medewerkers belangrijk vinden en welke factoren het meeste impact hebben op hun werk. Denk aan werkomgeving, functie-inhoud, loopbaanontwikkeling, relaties met management, beloning en drijfveren van medewerkers.
Met behulp van de Employee Promotor Score (EPS) kan inzicht verkregen worden in de loyaliteit van medewerkers. De EPS is gebaseerd op de Net Promoter Score (NPS) en is een metric om de mate waarin medewerkers hun werkgever zouden aanraden bij anderen te meten.


Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van medewerkerstevredenheidsonderzoek? Lees dan hier onze aanpak.

Wilt u meer weten over tevredenheidsonderzoek? Download dan hier onze whitepaper!