NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Onderzoeksvraag

Albelli biedt verschillende fotoproducten aan, zoals fotoboeken, wanddecoratie, kalenders, kaarten, fotoafdrukken, mokken, etc. De organisatie zet zich in voor het leveren van de beste gebruikerservaring, altijd, overal en op elk device. Albelli wil haar marktpositie in kaart brengen, het potentieel van haar productcategorieën beter benutten en en de betekenis van haar merken door heel Europa blijvend verbeteren. Als extra doel wil albelli beter begrijpen hoe de ‘drivers and barriers’ voor de aankoop van fotoproducten zich verhouden over de tijd.

Stap 1

Doel

Inzicht in de positie van albelli in huidige markten.

Stap 2

Methode

Internationaal kwantitatief onlineonderzoek in Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Stap 3

Resultaat

Aangescherpte merkstrategie per market, per klantsegment en een verhoogde ROI.

Onderzoeksmethode

De op maat-gemaakte brand tracker voor albelli zetten we uit in alle bovenstaande markten. Door de recente kopers van fotoproducten te ondervragen, verkrijgen we betrouwbare inzichten op de belangrijkste marketing KPI’s van albelli als merkbekendheid, overweging, voorkeur en (onderscheidend) imago van albelli en de belangrijkste concurrenten in alle markten.

Resultaat

Met het brand tracking onderzoek meten we doelgericht en krijgt albelli zeer praktisch toepasbare output en insights om merkgroei te realiseren en brand performance te verbeteren. De resultaten geven inzicht in de verschillen tussen albelli en de belangrijkste concurrenten, en ook de verschillen en overeenkomsten tussen de markten waar albelli actief is.

Prisca

DirectResearch en albelli zijn een goede match; naast flexibiliteit en snelheid, is DirectResearch ook altijd een fijne sparringspartner voor grote en kleine vraagstukken om zo een optimaal resultaat neer te zetten en uiteindelijk meer over onze (potentiele) klanten te weten te komen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u door middel van een brandtracker inzicht kunt krijgen in de positie van uw merk op de huidige markten en de merkbeleving van uw klanten? Neem contact op met Jeroen Jansen voor meer informatie en de mogelijkheden.

Jeroen
Jeroen Jansen

Commercieel Directeur

020 770 7579

[email protected]