NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Onderzoeksvraag

GGN wilde graag weten hoe MKB’ers omgaan met klanten die niet betalen. Welke stappen neemt men, wat zijn de grootste uitdagingen hierbij en wanneer schakelt men hulp in?

In het bijzonder is stilgestaan bij de behoefte rondom:

  • aankoopproces
  • product
  • prijs
  • kanalen

Ook is de huidige propositie tegen het licht gehouden en was inzicht gewenst in gebruik van typen producten.

onbetaalde-facturen-tile
Stap 1

Doel

Inzicht krijgen in wensen en behoeften van MKB’ers rond onbetaalde facturen.

Stap 2

Methode

Online community (kwalitatief)
+
Online vragenlijst (kwantitatief)

Stap 3

Resultaat

Concrete inzichten om de dienstverlening voor MKB’ers te verbeteren.

Onderzoeksmethode

De benodigde informatie is verzameld via kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Het onderzoek is in de volgende onderzoeksfasen verdeeld:

Onderzoeksfase 1
In de kwalitatieve fase zijn ervaringen van MKB’ers met onbetaalde facturen uitgewisseld via een meerdaags interactief online community. Dit levert waardevolle en verdiepende inzichten op.
Onderzoeksfase 2
Vervolgens zijn deze kwalitatieve inzichten gevalideerd en verder aangescherpt via een kwantitatieve online enquête in het businesspanel van DirectResearch.

Online Community
Een online community is een zeer interactieve vorm van kwalitatief onderzoek en is het beste te vergelijken met een forumdiscussie. In een online community geven respondenten binnen een tijdsbestek van een aantal dagen tot ruim een week hun mening over uw onderzoeksvragen via een online platform. De community wordt aangestuurd door een moderator van DirectResearch. In een online community kunnen zowel open als gesloten vragen worden voorgelegd, waarbij het ook mogelijk is om polls en opdrachten door de respondenten te laten uitvoeren.

Resultaat

Na afloop van zowel de kwalitatieve onderzoeksfase als de kwantitatieve onderzoekfase heeft GGN een rapport ontvangen met de belangrijkste resultaten van het onderzoek. DirectResearch heeft conclusies en aanbevelingen gedaan rondom behoeften, wensen en drijfveren van de MKB doelgroep en onbetaalde facturen en een evaluatie van de propositie. Daarbij zijn waardevolle inzichten naar voren gekomen van MKB’ers en de bijbehorende kansen in de markt. Deze inzichten biedt GGN handvatten voor het aanscherpen van proposities en communicatie richting de doelgroep.

logo_GGN

Kim Pennings, Senior Marketeer GGN

Door middel van het onderzoek via DirectResearch hebben wij veel waardevolle en bruikbare inzichten opgedaan. De samenwerking verloopt altijd heel prettig. Ik waardeer vooral de pragmatische aanpak en zorgvuldigheid van rapporteren. We kunnen altijd snel schakelen zonder in te leveren op de kwaliteit.

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe u wij u kunnen helpen met marktonderzoek en wat een online community u kan opleveren? Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden!

Ferdinand Kieboom

Client Consultant

020 770 7579

[email protected]