NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Onderzoeksvraag

Om alle PLUS supermarkten naar een nog hoger niveau te brengen en gezonde concurrentie aan te wakkeren, organiseert PLUS een interne verkiezing voor de ‘Beste PLUS van Nederland’, genaamd de PLUS Awards. DirectResearch ondersteunt PLUS jaarlijks met de uitvoering van deze verkiezing. Door middel van mysterie shopping wenste PLUS inzicht te krijgen in de prestaties van verschillende PLUS winkels en afdelingen.

Stap 1

Doel

Inzicht in de prestaties van verschillende PLUS winkels en afdelingen.

Stap 2

Methode

Mystery shopping onder consumenten en een vakjury.

Stap 3

Resultaat

Inzichten in prestaties op afdelings- en totaalniveau
en motiveringen van juryleden, waarmee winkels verder geprofessionaliseerd kunnen worden.

Onderzoeksmethode

Door middel van mysterie shopping worden PLUS supermarkten beoordeeld. Een consumenten- en een vakjury doorlopen de supermarkten met een online checklist. Op deze manier konden zij gemakkelijk na het bezoeken van de winkel direct de vragenlijst invullen op hun smartphone en/of tablet. In totaal bestaan de PLUS Awards uit 4 beoordelingsrondes, waarbij er na iedere ronde een deel van de deelnemende winkels doorgaat naar de volgende ronde. Uiteindelijk wordt na een fanatieke strijd van een jaar op een feestelijke finaleavond de Beste PLUS van Nederland bekend gemaakt, alsook de afdelingswinnaars.

Resultaat

De resultaten op zowel afdelings- als totaalniveau worden aan alle PLUS ondernemers en medewerkers aangeboden via een speciale app. Zo krijgen zij inzicht in de prestaties van hun eigen afdeling en winkel, maar zien zij ook hoe ze gescoord hebben ten opzichte van de andere deelnemers. Daarnaast krijgen zij de motiveringen van de juryleden te zien. Hierdoor worden zij gemotiveerd om het beste uit hun eigen winkel te halen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over mystery shopping en wat dit type onderzoek u kan opleveren? Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden!

Jeroen Jansen

Commercieel directeur

020 770 7579

[email protected]