NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Onderzoeksvraag

Roser hecht veel aan de waarde van haar klanten, waarvan een groot deel al jaren Roser software afnemen. Deze software is weliswaar uniek in de markt, echter zijn er ook een aantal alternatieven voorhanden.

Roser wilde daarom een diepgaand inzicht in de tevredenheid en loyaliteit van haar klanten, die over de hele wereld verspreid zijn. Deze tevredenheid is voor een deel afhankelijk van het gebruiksgemak van de software, maar ook van de wijze waarop in een organisatie met veiligheid rondom fabrieksstops en onderhoud wordt omgegaan.

internationaal-onderzoek
Stap 1

Doel

Inzicht verkrijgen in de tevredenheid en ervaringen van de klanten die gebruik maken van Roser software

Stap 2

Methode

Internationaal kwantitatief en kwalitatief onderzoek in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Kazachstan, Qatar, Australië en Verenigde Staten.

Stap 3

Resultaat

Concrete inzichten in de tevredenheid en ervaringen van de klanten die gebruik maken van Roser software.

Onderzoeksmethode

DirectResearch heeft Roser geholpen meer inzicht te krijgen in de tevredenheid en ervaringen van de klanten die gebruik maken van Roser software door middel van een internationaal kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Dit onderzoek heeft vorm gekregen in een kwantitatieve vragenlijst, die voor Roser op maat gemaakt is om recht te doen aan de complexiteit van de markt waarin Roser zich bevindt en de scope waarin zij opereert. Door middel van telefonische interviews via ons call center hebben we niet alleen de respons verhoogt, maar hebben we ook gevraagd om (nog meer) kwalitatieve onderbouwing.

Resultaat

DirectResearch heeft de onderzoeksresultaten in een management summary, inclusief conclusies en aanbevelingen weergeven. Deze gaf Roser meer inzicht in het gebruik en de tevredenheid rondom haar software, maar ook in haar plaats in de markten/landen waarin zij actief is. Daarnaast heeft Roser meer inzicht verkregen in relevante software updates, waarmee ze de customer experience kunnen verbeteren. Tot slot heeft Roser een groot aandeel ambassadeurs, die ook betrokken kunnen worden bij toekomstige verbeteringen en updates.

Martin Veen, Managing Director Roser

In 2019 ben ik in contact gekomen met DirectResearch, ik had al wat vragen en ideeën opgezet voor het onderzoek en met hulp van DirectResearch zijn deze aangepast en voorzien van inhoud en structuur om de feedback van onze klanten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden.

Vervolgens heeft DirectResearch het onderzoek gestart met onze klanten en hiervoor is ook telefonisch support gegeven om klanten na te bellen, mede hierdoor is het onderzoek prima verlopen en zijn de resultaten zeer bruikbaar. Wij overwegen het onderzoek op termijn te herhalen en zien hiervoor DirectResearch als de juiste partij.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u wij u kunnen helpen met (klant)tevredenheidsonderzoek en wat dit onderzoek u kan opleveren? Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden!

Ferdinand Kieboom

Client Consultant

020 770 7579

[email protected]