NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Onderzoeksvraag

Special Cargo Services is een ambitieus familiebedrijf op het gebied van verzendklaar maken en de opslag van gevaarlijke stoffen. Naast Special Cargo Services vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, is er ook Special Cargo College. Dit is een erkend opleidingsinstituut waar cursussen en opleidingen voor professionals werkzaam met gevaarlijke stoffen of in de luchtvaartveiligheid worden aangeboden.

Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Om de marktpotentie te blijven benutten wilde SCS een rijk inzicht in de huidige situatie: welke reis hebben de klanten doorlopen, van welke diensten heeft men gebruik gemaakt en hoe heeft men dit ervaren. Daarnaast wilde men graag weten in hoeverre klanten van Special Cargo Services bekend zijn met Special Cargo College en of ze er ooit een cursus hebben gevolgd.

Stap 1

Doel

Inzicht krijgen in de tevredenheid van klanten en de bekendheid met Special Cargo College.

Stap 2

Methode

Kwantitatief online onderzoek

Stap 3

Resultaat

Inzicht in klanttevredenheid en bekendheid met Special Cargo College. Concrete adviezen vanuit klanten voor verdere optimalisatie.

Onderzoeksmethode

De klanten van Special Cargo Services zijn benaderd om online deel te nemen aan het klanttevredenheidsonderzoek. Na circa een week heeft men een herinneringsmail ontvangen, indien men de vragenlijst nog niet had ingevuld. Op de laatste dag van het veldwerk is er nog een ‘last call’ uitgestuurd waarin klanten nog één keer werden geïnformeerd dat ze alleen vandaag nog deel konden nemen aan het onderzoek. Dit is ingezet om de response te maximaliseren. In de vragenlijst is gevraagd naar onder andere het gebruik van, en de tevredenheid en communicatie met Special Cargo Services. 

Resultaat

Special Cargo heeft een beknopte rapportage ontvangen met hierin een uiteenzetting van de onderzoeksresultaten, aangevuld met grafieken. Het rapport bevat ook een management summary met hierin de belangrijkste resultaten en een advies hoe Special Cargo Services de relatie met haar klanten verder kan optimaliseren en hoe zij de bekendheid met Special Cargo College onder klanten kan verhogen.

Miranda Radder, Marketing en Communicatiemanager van Special Cargo Services

We zijn zeer tevreden over de samenwerking, die hebben wij als prettig en soepel ervaren. Er werd duidelijk uitleg gegeven en adequaat gereageerd op vragen van ons. Ook dachten jullie met ons mee en dat vinden wij een sterk pluspunt. De samenwerking is zelfs zo goed verlopen dat we een verdere samenwerking met jullie aangaan, maar nu voor een intern medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe u wij u kunnen helpen met klanttevredenheidsonderzoek, of andere vormen van onderzoek, en wat dit u kan opleveren? Neem contact op met Jeannetta Berghahn voor meer informatie en de mogelijkheden.

Jeannetta Berghahn

Client Director

020 770 7579

[email protected]