NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Waarom customer journey onderzoek?

De markt lijkt onvoorspelbaar en dat geeft bedrijven een ongemakkelijk gevoel. Zij zijn de grip op hun klant kwijt en beseffen dat ze meer over hun klanten moeten weten om hen goed te kunnen bedienen. Maar welke kennis kan hen helpen hun eigen kanalen optimaal af te stemmen op het oriëntatie- en aankoopproces van de doelgroep of om producten, communicatie of diensten blijvend te verbeteren en de klantervaring te optimaliseren. Wat is het reisgedrag van verschillende consumentengroepen? Welke touchpoints zijn daarbij belangrijk en hoe moeten deze worden ingericht? Het zijn typische vragen die horen bij customer journey onderzoek: onderzoek dat zich bij uitstek leent om klantreizen in kaart te brengen en u helpt hiermee de ideale klantbeleving te creëren.

Peter van de Vijver

Research Director

020 770 7579

[email protected]

Hoe voer je customer journey onderzoek uit?

Hoe geeft customer journey optimalisatie onderzoek inzicht in doelgroepen en hun reisgedrag? Een dergelijk onderzoek is voor ieder bedrijf anders. De aankoop van bijvoorbeeld een televisie heeft eenmaal een andere klantreis dan het aanschaffen van shampoo. Het is daarom belangrijk om in de eerste plaats meer te weten over (de klantreizen van) uw doelgroepen en daarna pas om de reisbegeleiding voor deze doelgroepen te optimaliseren of vergemakkelijken. Afhankelijk van de fase waarin u zich bevindt, bieden wij daarvoor de meest geschikte onderzoeksmethode(n). In overleg met u stellen wij het onderzoek helemaal af op uw product of dienst.

Wat levert customer journey onderzoek op?

Consumenten kunnen vandaag de dag hun aankoop overal ter wereld doen. Het is daarom essentieel om het reisgedrag van doelgroepen te achterhalen en hen op te zoeken op de route die zij afleggen. Dat kan alleen als u weet waar u ze kunt vinden. DirectResearch verschaft u inzicht in het reisgedrag, de reisdoelen, het reismotief en de waardering van uw (potentiële) klanten. Kortom, een customer journey onderzoek stelt u in staat om de ideale klantreis samen te stellen en uw doelgroep in de juiste fases tegen te komen en om in alle touchpoints blijvend relevant te zijn!

Wil je meer weten over tevredenheidsonderzoek? Download dan hier onze whitepaper!

Onze aanpak

Stap 1

Kick-off

Samen bedenken we de beste aanpak voor uw onderzoeksvraag.

Stap 2

Maatwerk vragenlijst

Op basis van uw input stellen we de vragenlijst op of checken we uw vragenlijst kritisch.

Stap 3

Veldwerk

Wij verzorgen de werving en het bevragen van de doelgroep.

Stap 4

Analyse en rapportage

Naast toegang tot onze online tool verwerken we de resultaten ook in een rapportage, inclusief conclusies en aanbevelingen.

Voorbeeldcases

Beoordelingen