NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Waarom klanttevredenheids-
onderzoek?

Omdat wensen van klanten voortdurend veranderen, is het belangrijk om een vinger aan de pols te houden. Wat verwachten klanten eigenlijk van uw organisatie en hoe presteert u op de aspecten die voor uw klanten het meest belangrijk zijn en wat is hiervan de impact op de loyaliteit van uw klanten? Met deze stuurinformatie verhoogt u uw retentie en daarmee uw rendement door middel van klantonderzoek en loyaliteitsonderzoek (NPS).  Het binnenhalen van nieuwe klanten is namelijk veel lastiger en kostbaarder dan het behouden van bestaande klanten. Niet voor niets focussen veel organisaties zich daarom op het verhogen van de klanttevredenheid over hun productportfolio, dienstverlening of touchpoints en meten ze dit ook periodiek om de effecten van verbeteracties in kaart te brengen.

Jeroen Jansen

Commercieel directeur

020 770 7579

[email protected]

Hoe voer je klanttevredenheidsonderzoek uit?

Wat verwachten klanten van uw organisatie? Hoe tevreden zijn zij over uw product of dienst? En hoe loyaal zijn uw klanten eigenlijk? Klanttevredenheidsonderzoek geeft antwoord op deze vragen en brengt in kaart waar de sterke punten en verbetermogelijkheden liggen voor uw product of dienst. Er zijn diverse methoden of vraagtypen om klanttevredenheid te meten en het hangt van uw specifieke situatie af welke het meest geschikt zijn. De Net Promotor Score (NPS) is een veelgebruikte methode om de loyaliteit van uw klanten te bepalen. Het geeft weer welk aandeel van uw klanten ambassadeurs zijn. Om klantervaringen te meten, gebruiken we veelal de Customer Effort Score (CES): hierbij wordt gemeten hoeveel moeite klanten moeten doen om een bepaalde handeling te verrichten, zoals antwoord krijgen op een vraag bij de klantenservice.

Wat levert klanttevredenheidsonderzoek op?

Kortom, we hanteren diverse methodieken, zodat u weet welke aspecten van uw dienstverlening het meest bijdragen aan klanttevredenheid en klantbehoud. Tevreden klanten zijn de basis van een succesvolle organisatie; Zij bevelen uw organisatie aan, gaan over tot herhaalaankopen en zijn eerder geneigd om meer producten of diensten af te nemen (upselling).  Het regelmatig uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoek bij DirectResearch en het doorvoeren van verbeteracties op die aspecten die voor uw klanten relevant zijn, is een perfecte basis voor groei van uw organisatie. DirectResearch helpt u met verschillende vormen van klanttevredenheidsonderzoek. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

Wil je meer weten over tevredenheidsonderzoek? Download dan hier onze whitepaper!

Onze aanpak

Stap 1

Kick-off

Samen bedenken we de beste aanpak voor uw onderzoeksvraag.

Stap 2

Maatwerk vragenlijst

Op basis van uw input stellen we de vragenlijst op of checken we uw vragenlijst kritisch.

Stap 3

Veldwerk

Wij verzorgen de werving en het bevragen van de doelgroep.

Stap 4

Analyse en rapportage

Naast toegang tot onze online tool verwerken we de resultaten ook in een rapportage, inclusief conclusies en aanbevelingen.

Voorbeeldcases

Beoordelingen