NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Waarom onderzoek naar de bezorgkwaliteit?

Inzicht in de bezorgkwaliteit is belangrijk voor post- en pakketvervoerders en gebruikers van postdiensten. Op basis van de resultaten van het onderzoek naar de bezorgkwaliteit kan vastgesteld worden of de post- en het pakket binnen het afgesproken servicekader wordt bezorgd. Het is hierdoor mogelijk om het logistieke proces te verbeteren, waarbij het streven is dit proces zo efficiënt en foutloos in te richten met als resultaat dat de post- en het pakket op tijd en in goede staat bij de geadresseerde wordt afgeleverd.

Jeannetta Berghahn

Client Director

020 770 7579

[email protected]

Hoe voer je onderzoek naar de bezorgkwaliteit uit?

Onderzoek naar de bezorgkwaliteit wordt uitgevoerd met een vaste groep van ervaren panelleden, die woonachtig zijn in het verspreidgebied van de desbetreffende post- en pakketvervoerder.

Gedurende iedere meting naar de bezorgkwaliteit worden er testbrieven of testpakketten naar deze panelleden verzonden. Voor de bezorging van deze items ontvangen de panelleden een e-mail, waarin zij op de hoogte worden gebracht over het feit dat zij binnenkort een testbrief of testpakket ontvangen. Zodra de testbrief of testpakket bij het panellid is bezorgd, registreert het panellid het item online via de registratielink in de e-mail. Via deze registratielink geeft het panellid de ontvangstdag door en beantwoordt enkele vragen over de staat van de testbrief of het testpakket.

DirectResearch heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het meten van de bezorgkwaliteit van post en pakketten. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is de benodigde nauwkeurigheid bij dit type onderzoek te realiseren. Minder dan één procent verschil in de bezorgkwaliteit kan immers al veel impact hebben.

Wat levert onderzoek naar de bezorgkwaliteit op aan inzichten?

De resultaten van een meting naar de bezorgkwaliteit geven inzicht in:

  • De overkomstduur van post of pakket: wordt de post of het pakket op tijd bezorgd?
  • De overkomstzekerheid: komt de post of het pakket aan bij de ontvanger?
  • De staat van de post of pakket:
  • Is de post of het pakket onbeschadigd ontvangen?
  • Is de post of het pakket droog ontvangen?
  • Heeft de post of het pakket het juiste logistieke proces doorlopen?
  • Dit is op verschillende manieren meetbaar met behulp van stempels, envelop- of pakketcodes of het meesturen van GPS trackers.
  • Per regio of postcodegebied. De bezorgkwaliteit kunnen wij op verschillende manieren in kaart brengen, bijvoorbeeld per regio of postcodegebied.

Wilt u meer weten over tevredenheidsonderzoek? Download dan hier onze whitepaper!

Onze aanpak

Stap 1

Kick-off

Samen bedenken we de beste aanpak voor uw onderzoeksvraag.

Stap 2

Maatwerk vragenlijst

Op basis van uw input stellen we de vragenlijst op of checken we uw vragenlijst kritisch.

Stap 3

Veldwerk

Wij verzorgen de werving en het bevragen van de doelgroep.

Stap 4

Analyse en rapportage

Naast toegang tot onze online tool verwerken we de resultaten ook in een rapportage, inclusief conclusies en aanbevelingen.

Voorbeeldcases

Beoordelingen