NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Waarom positioneringsonderzoek?

Bent u benieuwd welke positie uw organisatie inneemt in de markt en hoe u zich nog beter kunt onderscheiden van de concurrentie? In een markt waar de concurrentie blijft toenemen, wordt deze vraag steeds belangrijker. Consumenten krijgen meer keuzemogelijkheden en hoe zorgt u dan voor onderscheidend vermogen? Met een positioneringsonderzoek wordt in kaart gebracht waarom (potentiële) klanten voor uw product of dienst kiezen. Het onderzoek kan worden afgenomen onder de medewerkers van uw organisatie (insider) of uw klanten (outsider).

Jeroen Jansen

Commercieel directeur

020 770 7579

[email protected]

Hoe voer je positioneringsonderzoek uit?

Een insider positioneringsonderzoek wordt afgenomen onder medewerkers van uw organisatie en geeft een helder beeld van de identiteit van uw organisatie. Het is een interactieve methode om uw medewerkers te betrekken bij strategie ontwikkeling. Een outsider positioneringsonderzoek is een online imagometing die het imago van uw merk of organisatie, de product of dienstcategorie en de concurrentie in kaart brengt. Daarnaast worden onderwerpen zoals merkbekendheid, merktevredenheid en merkzichtbaarheid gemeten.

Wat levert positioneringsonderzoek op?

Via een positioneringsonderzoek wordt inzichtelijk wat de belangrijkste kernwaarden van uw organisatie zijn en in hoeverre deze waarden aansluiten bij uw doelgroep. Daarnaast geeft een positioneringsonderzoek inzicht in welke aspecten van uw organisatie goed worden beoordeeld en welke aspecten u juist kunt verbeteren. Welke aanpassingen moet u doen om de toegevoegde waarde van uw product of dienst te communiceren aan de doelgroep? Wij gaan door middel van maatwerkonderzoek in op de specifieke uitdaging waar uw merk voor staat.

Wil je meer weten over alle facetten van branding en merkgroei? Download dan hier onze whitepaper over branding onderzoek!

Onze aanpak

Stap 1

Kick-off

Samen bedenken we de beste aanpak voor uw onderzoeksvraag.

Stap 2

Maatwerk vragenlijst

Op basis van uw input stellen we de vragenlijst op of checken we uw vragenlijst kritisch.

Stap 3

Veldwerk

Wij verzorgen de werving en het bevragen van de doelgroep.

Stap 4

Analyse en rapportage

Naast toegang tot onze online tool verwerken we de resultaten ook in een rapportage, inclusief conclusies en aanbevelingen.

Voorbeeldcases

Beoordelingen