NPS +57 NPS +57
Flexibel en snel Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief Transparant en innovatief

Waarom PR-onderzoek?

U wilt als PR bureau of als PR afdeling met de juiste PR-haakjes bekendheid genereren aan product, dienst of evenement door deze te koppelen aan thema’s die leven in de media. Dit is essentieel om uw campagne te laten slagen. Met een PR-onderzoek weet u welke nieuwswaardige feiten u het best kunt communiceren.

Stefan Klomp

Client Consultant

020 770 7579

[email protected]

Hoe voer je PR-onderzoek uit?

Bij het opzetten van een PR-onderzoek, zijn een aantal factoren van belang. Zo wordt een representatieve steekproef van n=1.000 aangeraden. Daarnaast kent een PR-vragenlijst prikkelende gesloten vragen om zo goede en leuke feiten te genereren die worden onderbouwd met sterke percentages. Wij denken graag samen met u na over een opzet waar nieuwswaardige resultaten uit voort vloeien.

Wat levert PR-onderzoek op?

Met een PR-onderzoek haakt u in op specifieke thema’s die leven in de media. Hiermee genereert u relevante media-aandacht. Want consumenten lezen graag content, mits het inspirerend is en toegevoegde waarde heeft. Maar naast deze ‘buzz’ of het genereren van alleen publiciteit, kan ook de naamsbekendheid of het imago van uw organisatie of merk worden verbeterd. Kortom, een PR-onderzoek biedt u meer dan alleen nieuwswaardige inzichten.

Wilt u meer weten over communicatie onderzoek? Download dan hier onze whitepaper over communicatie!  

Onze aanpak

Stap 1

Kick-off

Samen bedenken we de beste aanpak voor uw onderzoeksvraag.

Stap 2

Maatwerk vragenlijst

Op basis van uw input stellen we de vragenlijst op of checken we uw vragenlijst kritisch.

Stap 3

Veldwerk

Wij verzorgen de werving en het bevragen van de doelgroep.

Stap 4

Analyse en rapportage

Naast toegang tot onze online tool verwerken we de resultaten ook in een rapportage, inclusief conclusies en aanbevelingen.

Voorbeeldcases

Beoordelingen