Research
NPS +57
Flexibel en snel
Klantgericht en deskundig
Transparant en innovatief

Bronnen voor marktonderzoek

Bent u benieuwd hoe het imago van uw bedrijf wordt beoordeeld door de Nederlandse bevolking? Of wilt u graag weten of uw nieuwe product positief wordt beoordeeld door uw klanten? Via DirectResearch kunt u gebruik maken van diverse onderzoeksbronnen, die ieder zijn voordelen hebben.


DirectResearch panels

DirectResearch heeft een eigen consumentenpanel en businesspanel waar u onderzoek kunt uitvoeren onder een representatieve steekproef van de Nederlandse bevolking, maar u kunt ook een specifieke doelgroep uitlichten. Het EUpanel van DirectResearch bestaat uit 30.600 Nederlandse consumenten, van wie diverse socio-demografische achtergrondvariabelen bekend zijn.

Het EU businesspanel bestaat uit ongeveer 13.000 zakelijke (mede-) beslissers. Panelleden van het EU businesspanel zijn onder meer werkzaam op het gebied van telecom, ICT, facility management, finance, HRM, marketing, sales en communicatie. Voor beide panels geldt dat u zowel kwantitatief onderzoek als kwalitatief onderzoek kunt afnemen.

Klantenpanels

Wilt u de dialoog aangaan met een vaste groep klanten die een hoge betrokkenheid heeft bij uw merk of organisatie? Dan is uw eigen klantenpanel hét communicatie­platform om snel en laagdrempelig kwantitatief of kwalitatief online markt­onderzoek te verrichten. Hierbij is het ook mogelijk om kenmerken te koppelen aan respondenten, waardoor resultaten uitgesplitst kunnen worden naar klantsegmenten. U kunt het panel inzetten voor zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek.

E-mailbestanden

U kunt er voor kiezen om uw onderzoek af te nemen onder uw e-mailbestand met klanten en/of prospects. Er kunnen dan ook verschillende achtergrondvariabelen meegenomen worden, voor bijvoorbeeld uitsplitsingen in de data. Daarbij kan DirectResearch indien gewenst de lay-out van de uitnodiging en het onderzoek aanpassen naar de look en feel van uw organisatie.

Overig

U heeft de mogelijkheid om uw onderzoek op een aantal andere manieren af te nemen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een open link te versturen naar klanten in uw eigen mailings, of u kunt een WhatsApp onderzoek afnemen waarbij u snel en eenvoudig de mening kunt peilen onder een kleine groep.