directresearch.nl April 2018
Energie special
directresearch.nl
 

Amsterdam, april 2018

Beste lezer,

Energietransitie. Iedere Nederlander komt deze term steeds vaker tegen. We moeten minder CO2 uitstoten tegen de opwarming van de aarde. En minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Nederland is dus op tonnenjacht en daarvoor zijn vele miljarden beschikbaar, die wij als belastingbetaler ophoesten. Een nobel doel, zonder twijfel. De transitie betekent een technologische revolutie én een cultuuromslag. En met dat laatste is de consument in beeld. Waar wordt deze door getriggerd? Waar zitten de drivers en barriers om volop mee te doen in die transitie. Welke producten en diensten zijn daarbij kansrijk en hoe kunnen die optimaal worden ingericht en gecommuniceerd? Marktonderzoek dat echte insights levert is daarbij onmisbaar.


Ronald Steekhoek
Research director Energie
DirectResearch


Helft Nederlanders wil zonnepanelen zonder ‘eigen dak’

Want ook al heb je geen eigen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, toch vindt een groot deel van de Nederlanders wel dat iedereen recht heeft op dezelfde financiële voordelen. Dit is één van de uitkomsten uit het PR-onderzoek dat DirectResearch heeft uitgevoerd voor PowerPeers, het energiedeelplatform met de missie om met elkaar de energietransitie te versnellen. Een PR-onderzoek is geschikt om aandacht te vragen voor (nieuwe) diensten of producten, maar ook om inzicht te krijgen in welke nieuwsfeiten je het beste in een campagne kan communiceren. Zo heeft een communicatiebureau onderzoek gedaan onder Nederlandse consumenten naar ‘de energie van waardering’. De resultaten van het onderzoek zijn door Nuon gebruikt om de campagne rondom dit thema in te vullen.

Lees meer over de do’s en dont’s van PR onderzoek


Snelle resultaten voor de agile marktonderzoeker

Wij snappen dat tijd schaars is, daarom garanderen wij de snelste time-to-market onderzoeksresultaten in Nederland! Voor diverse onderzoekstypen ligt een standaard vragenlijst klaar. Hierbij kunt u denken aan een tevredenheidsonderzoek, concepttesting bij nieuwe diensten of producten of een pretest voor communicatiemateriaal. Natuurlijk is het mogelijk hier een aantal klant-specifieke vragen aan toe te voegen. Zo staat het veldwerk snel in de steigers en zijn de resultaten binnen enkele dagen (of zelfs één dag) bekend. Deze vindt u terug in onze overzichtelijke online onderzoekstool zodat u direct met de resultaten aan de slag kunt.

Lees meer over onderzoek in de energiesector


Insights in klanttevredenheid

Inzicht in de manieren om de tevredenheid van uw klanten te waarborgen, is essentieel. DirectResearch heeft ruime ervaring met klanttevredenheidsonderzoeken, ook in de energiesector. Afgelopen jaar hebben onder meer iChoosr en E.ON Benelux van onze diensten geprofiteerd. Voor beide organisaties deed DirectResearch onderzoek naar de wensen en behoeften van de klant, door onder andere kritische incidenten, NPS en verbetersuggesties in kaart te brengen. Wilt u meer weten over klanttevredenheidsonderzoek?

Vraag hier de whitepaper ‘de kracht van tevreden klanten’ aan


Lancering WhatsApp onderzoek

Innoveren is voor uw sector van groot belang. Ook wij als marktonderzoeksbureau moeten met de tijd meegaan. Nieuwe onderzoeksmethoden spelen daarbij een belangrijke rol. Zo is DirectResearch al enige tijd bezig met de ontwikkeling van WhatsApp onderzoek. Onderzoek via WhatsApp maakt het voor deelnemers mogelijk snel en gemakkelijk te chatten en vragen te beantwoorden met o.a. foto’s en video’s. Deze snelle en laagdrempelige manier van onderzoek maakt het voor u mogelijk om in het moment de respondent te ondervragen. Wilt u meer weten?

Bekijk hier de presentatie over WhatsApp onderzoek


Klantbinding en snelle inzichten met eigen klantenpanel

Naast de vele onderzoeken die DirectResearch uitvoert binnen de energiesector, verzorgen we ook het opzetten en onderhouden van klantenpanels. Nuon heeft bij ons twee verschillende panels ondergebracht, één voor consumenten en één voor ondernemers. In beide panels zijn duizenden Nuon klanten opgenomen die ieder moment benaderd kunnen worden met vragen over bijvoorbeeld een nieuwe dienst, reclame-uiting of klanttevredenheid. U creëert op deze manier meer klantbinding en genereert op een snelle en kosten efficiënte manier waardevolle inzichten.

Lees hier meer over klantenpanels

 
Inhoud

Whitepaper Energie
Onze visie op onderzoek in de energiesector delen we graag. In de whitepaper Energie leest u meer over de ontwikkelingen in de markt en hoe onderzoek u kan helpen de juiste keuzes te maken.

Vraag hier de whitepaper Energie aan


Het Energie-team

Ronald Steenhoek
Research director

Anne-Wil van Lohuizen
Research executive

Frank Brasser
Research manager

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2018 Contact