directresearch.nl Augustus 2016
directresearch.nl
 

Amsterdam, augustus 2016

Beste lezer,

Vandaag gaan in het noorden van Nederland de kinderen weer naar school. Na een hete periode waar het moeilijk was het Nederlandse tempo vol te houden, keren we weer terug naar het ‘normale’ leven. Bij veel organisaties leven vragen over communicatie, positionering of het aanbieden van nieuwe diensten en producten. We zijn al weer hard bezig om met online marktonderzoek een antwoord te geven op deze vragen.

Heeft u zelf vragen, neem dan contact met ons op!

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Okkie Boot
Algemeen directeur


Nieuwe klant Ecover

Ecover klant Directresearch Graag heten wij Ecover welkom als nieuwe klant van DirectResearch! Sinds 1980 zet Ecover zich in om ecologische, duurzame en doeltreffende was- en reinigingsmiddelen te ontwikkelen die zacht en gezond zijn. Je kunt dit merk onder meer kennen van haar schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten en wasmiddelen. Momenteel zijn we voor Ecover bezig met het uitvoeren van een concepttest onder Belgische consumenten. Hierbij wordt gekeken in hoeverre men geïnteresseerd is in de nieuw ontwikkelde concepten.

Nieuwsgierig naar onze klanten?


Het schooljaar is weer begonnen

toelatingsbeleid scholen De zomervakantie is voorbij in Nederland en dit betekent dat de scholen weer zijn begonnen aan een nieuw studiejaar. Voor Breed Bestuurlijk Overleg (BBO) in Amsterdam heeft DirectResearch de ervaringen met het vernieuwde toelatingsbeleid voor basisscholen onderzocht onder ouders en diverse stakeholders zoals schoolbesturen. Uit de resultaten blijkt dat het vernieuwde toelatingsbeleid positief wordt beoordeeld, vooral omdat het gelijke kansen biedt voor alle kinderen en ouders bewuster een keuze laten maken voor een school. De resultaten geven aan dat er voldoende draagvlak is om het toelatingsbeleid in deze vorm voort te zetten.

Wilt u ook onderzoek doen?


Uw propositie een gat in de markt?

directmarker U wilt een nieuwe propositie introduceren om uw merk beter en sterker in de markt te zetten. Om inzicht te krijgen in de aansprekende punten, optimalisatiemogelijkheden, input voor marketing en communicatie, doelgroep en gebruiksintentie is het verstandig om uw propositie te pretesten. DirectResearch helpt u hierbij en zet onderzoeksmethoden in die u van de benodigde kwantitatieve en kwalitatieve data voorzien, zoals DirectMarker.

Bekijk hier de voordelen van DirectMarker


Op weg naar een relevante en onderscheidende positionering

positioneringsonderzoek Een merk is sterker wanneer het goed in staat is te beklijven in het menselijke brein. Om een merk op een effectieve wijze te positioneren dient deze relevant en onderscheidend te zijn voor de doelgroep. Organisaties, merken en producten moeten op een bepaalde manier uniek én de moeite waard zijn om (met de juiste associaties) te worden opgeslagen in ons (overvolle) menselijke brein. Heeft u wel een goed beeld van de waardering van uw merk en welke positie deze inneemt in de markt waarin u actief bent?

Lees meer over positioneringsonderzoek


Blog Willemijn Eindhoven

Directresearch Blog Op het moment geniet Willemijn nog van een mooie vakantie in Cuba en zij gaat dit ook goed gebruiken als een periode van bezinning. De zomervakantie heeft voor haar de functie om op mentaal vlak te resetten, om vervolgens met een fris hoofd het laatste kwartaal nog flink te kunnen knallen. Persoonlijk, maar uiteraard ook op professioneel vlak. Neemt u deze wijze les ook mee voor uw eigen doeleinden voor de rest van het jaar, privé als zakelijk?

Lees hier de volledige blog van Willemijn


 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2016 Contact