directresearch.nl augustus 2018
directresearch.nl

Amsterdam, augustus 2018

Beste lezer,

De zomervakantie loopt alweer op haar einde. Wij hebben genoten van de zonnige, warme zomer, u hopelijk ook! In de nieuwsbrief introduceren wij een nieuwe rubriek: ‘Wat vindt Nederland?’. Voor deze editie hebben we gevraagd aan wat voor asociaal gedrag de Nederlander zich het meest stoort. DirectResearch organiseert in september een inspiratiesessie over voedingsmythes waar geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden. FMCG is dan ook een belangrijkste sector voor ons, getuige een mooie nieuwe klant die wij mogen verwelkomen: Nespresso Nederland. Tenslotte heeft Katja een blog geschreven over een ongeluk dat zij heeft zien gebeuren waarbij smartphonegebruik in het verkeer een rol speelde.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen
DirectResearch


Van voedingsmythes naar commerciële inspiratie

‘Suiker is hartstikke verslavend!’ en ‘Twee glazen rode wijn per dag houden je hart gezond’. Dit is zo maar een greep uit de vele mythes rondom (gezonde) voeding. Waar deze informatie ook vandaan komt, de consument handelt wel naar deze feiten of onwaarheden. In hoeverre is de Nederlandse consument in staat om hier onderscheid in te maken en wat vindt men nou eigenlijk gezonde voeding? Hoe speel je daar als merk goed op in? DirectResearch heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd en organiseert in september een inspiratiesessie met een aantrekkelijk programma. Meer weten of deelnemen? Stuur een mail naar Marvin Brandon.

Lees hier onze whitepaper rondom onderzoek in de FMCG


Nieuw in de nieuwsbrief: Wat vindt Nederland?

Vanaf deze maand introduceren we de rubriek ‘Wat vindt Nederland?’ DirectResearch beschikt over een kwalitatief hoogwaardig eigen consumentenpanel. Deze panelleden hebben allemaal een mening. We leggen iedere maand een aantal stellingen voor aan een selectie van 150 leden, representatief voor de Nederlandse samenleving qua leeftijd, geslacht en opleiding. Zo peilen we iedere maand: wat vindt Nederland? Deze maand hebben wij deze panelleden gevraagd: ‘Aan welk asociaal gedrag stoort u zich het meest?’ We hebben voor u een top 3 samengesteld.

Lees hier de top 3 van meest asociaal gedrag


Nieuwe klant: Nespresso Nederland

Graag heten wij Nespresso Nederland welkom als nieuwe klant van DirectResearch. Het verhaal van Nespresso begon met een eenvoudig idee: iedereen in staat stellen om de perfecte kop espresso te maken. Inmiddels zijn de bekende Nespresso capsules in veel Nederlandse huishoudens niet meer weg te denken. Momenteel voert DirectResearch diverse klantonderzoeken uit voor Nespresso, zoals onder andere een onderzoek onder nieuwe klanten. Door middel van dit onderzoek wil Nespresso op continue basis achterhalen wat de drijfveren zijn om voor Nespresso te kiezen.

Meer weten over onze klanten?


Blog Katja: Denkfouten in het verkeer

Research consultant Katja is getuige geweest van een ongeval waarbij een fietser betrokken was die met zijn smartphone bezig was. Deze gebeurtenis heeft indruk gemaakt en haar aan het denken gezet. Er is in Nederland een stijgende trend in het aantal verkeersongevallen waarbij smartphonegebruik een rol speelt. Menselijke inschattingsfouten (cognitieve bias) spelen een voorname rol bij deze ongevallen. Het moment is nu aangebroken waarop de overheid deze trend wilt doorbreken door middel van het starten met campagnes. Om deze campagnes te laten slagen is gedegen (neuro) marktonderzoek nodig!

Lees hier de volledige blog


Vacature: Research executive

DirectResearch is op zoek naar een enthousiaste en klantgerichte Research executive met lef. Als Research executive werk je zowel zelfstandig als in teamwork aan de uitvoering van onderzoekstrajecten. De werkzaamheden liggen verder op het gebied van het adviseren van klanten over de mogelijkheden van impactvol onderzoek, ondersteunen bij besluitvorming en de marketingvraag kunnen vertalen naar de juiste onderzoeksvraag. Heb jij enkele jaren ervaring en interesse om te solliciteren?

Neem dan snel contact met ons op!

Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg
DirectResearch © 2018 Contact