directresearch.nl December 2016
directresearch.nl
 

Amsterdam, december 2016

Beste lezer,

Eigenlijk zijn we best wel trots op ons bedrijf, zeker na een klantenonderzoek waaruit blijkt dat veel klanten ons goed waarderen. Dan voegen we toch wel wat waarde toe, zoals dat in het vakjargon heet. Maar wij vinden het natuurlijk gewoon ook leuk om voor klanten te werken, en deze mensen te geven waar het om draait: informatie waar zij mee door kunnen, waar zij wat aan hebben!

Bij DirectResearch is het nu druk met de laatste onderzoeken en rapporten die afgemaakt moeten worden. Dan Kerst, en Oud en Nieuw om uit te blazen, en daarna gaan we weer vrolijk 2017 in.

Fijne kerstdagen en veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Okkie Boot
Algemeen Directeur


Hoge klanttevredenheid DirectResearch

klanttevredenheid DirectResearch De resultaten van het jaarlijkse tevredenheidonderzoek dat DirectResearch onder haar klanten uitvoert zijn bekend. Uit het onderzoek blijkt dat 53% van de klanten tevreden is, en 47% zelfs zeer tevreden. De NPS-score bedraagt +48. Wij zijn er trots op! Om als bureau succesvol te blijven focussen we ons komende jaar op onder andere op vernieuwing en pro-activiteit. Nieuwsgierig naar de onderzoeksresultaten?

Bekijk hier de infographic met resultaten


Onderzoek Decemberzegels

Onderzoek Decemberzegels PostNL is één van de belangrijkste opdrachtgevers van DirectResearch. Eerder dit jaar hebben we onderzoek gedaan naar welk cadeautje het beste vergeven kan worden bij de aankoop van Decemberzegels. Wellicht heeft u onlangs al een doosje krijtmarkers in ontvangst mogen nemen bij de aankoop van twee velletjes Decemberzegels. De laatste weken van het jaar voert PostNL intensief campagne ter promotie van het versturen van Kerst- en Nieuwjaarskaarten en de verkoop van Decemberzegels. DirectResearch evalueert onder meer ook deze reclamecampagne onder zowel een consumenten als zakelijke doelgroep.

Klik hier voor een overzicht van onze klanten


Meting impact Groentemeter

Meting impact groentemeter Het Voedingscentrum heeft de Groentemeter ontwikkeld. Een online tool met als doel om de groenteconsumptie onder Nederlanders te stimuleren. Deze tool wordt onder meer door 'operational field monitoring' geëvalueerd; een intensief onderzoek waarbij respondenten dagelijks gebruik maken van de tool en elke dag enkele vragen beantwoorden. Dit is onderdeel van een uitgebreide effectmeting om de impact van de Groentemeter in kaart te brengen. Wilt u een app of programma testen? Wij kunnen u helpen, bijvoorbeeld met onze DirectMobile methode.

Bekijk hier onze factsheet over DirectMobile


Black Friday en Witte Kerst: de werking van reclame

Werking van reclame Kerst, the most wonderful time of the year. Tenminste, als we de commercials, die vlak voor de feestdagen op televisie te zien zijn, mogen geloven. Ze schotelen ons het ultieme kerstgevoel voor, vol warmte en genegenheid en natuurlijk ontbreken de kerstinkopen niet. Merken verbinden zich graag aan de warmte en gezelligheid die rondom de feestdagen hangt. Soms gaat dat best ver, aldus Els.

Lees hier de volledige blog van Els

 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2016 Contact