directresearch.nl Februari 2017
directresearch.nl
 

Amsterdam, februari 2017

Beste [SALUTATION],

Een van de onderwerpen die bij veel organisaties speelt is de customer journey. Hoe maakt de klant gebruik van de totale dienstverlening, van het start- tot het eindpunt? Daarbij gaat het niet alleen om de registratie van de klantreis, maar ook om het begrip: waarom doet een klant iets op een bepaald moment, en niet iets anders? Het gaat niet alleen om het in kaart brengen van de klantreis, maar vooral ook om het optimaliseren van de customer journey voor verschillende klantgroepen. Onderzoek dat we momenteel voor veel klanten uitvoeren, doe uw voordeel met onze kennis en lees onze nieuwe whitepaper over dit onderwerp!

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Okkie Boot
DirectResearch


Optimaliseer de customer journey

De customer journey van consumenten verandert; om klanten te behouden is het belangrijk om mee te veranderen. Key is om te weten hoe uw doelgroep reist, om zo relevant mogelijk te zijn en het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken om zaken met uw organisatie te doen. Door middel van een customer journey optimalisatie onderzoek helpen we onze klanten om dit te bereiken. Wij hebben een nieuwe whitepaper over de customer journey opgesteld. Nieuwsgierig geworden?

Download de whitepaper Customer Journey


MOA Awards: nomineer DirectResearch

Op 7 juni is de jaarlijkse MOAwards uitreiking, onder andere voor het beste Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar. DirectResearch staat voor efficiency, duurzame klantrelaties en is een kundige onderzoekspartner. Met kennis van de markt én van het vak helpen wij onze klanten verder. Kunt u zich hier ook in vinden? Nomineer ons dan voor 8 maart.

Zo kunt u DirectResearch aanbevelen!


Hoe zit het met terugbetalen?

Geld voorschieten is een veelvoorkomend fenomeen. We doen dit veelvuldig en voor verschillende doeleinden: bijvoorbeeld voor uitjes, cadeaus, boodschappen, maar ook als iemand in geldnood zit. Voor communicatiebureau Kult & Ace – Marketing PR heeft DirectResearch onlangs onderzocht hoe Nederlanders nu eigenlijk omgaan met geld uitlenen. Uit het onderzoek blijkt dat bijna drie kwart van de Nederlanders op regelmatige basis geld voorschiet aan anderen. Voor veel mensen is het echter nog een hele klus om dit geld weer terug te krijgen: bijna de helft van de geldverstrekkers moet langer dan een week wachten op zijn of haar geld. Vooral jongeren vergeten nog wel eens dat zij nog geld moeten terugbetalen aan iemand.

Bekijk het volledige persbericht


Nieuwe klant Fitchannel.com

Wellicht heeft u de commercial voor Fitchannel.com met voormalig schaatskampioen Mark Tuitert in de afgelopen weken voorbij zien komen. Fitchannel.com is eind 2016 van start gegaan met een online fitness video platform. Aan de hand van workouts die u thuis in uw eigen tijd kunt doen en een bijpassend voedingsplan vliegen de kilo’s er af. DirectResearch voert een onderzoek uit naar onder meer de naamsbekendheid, waardering van de campagne en de gebruiksintentie van Fitchannel.com.

Lees meer over branding onderzoek


DirectResearch verwelkomt nieuwe medewerkers

DirectResearch groeit stevig door. Afgelopen tijd is ons team uitgebreid met twee nieuwe research managers. Eva Peer en Marco Stuive maken het onze klanten graag makkelijk met onderzoek dat heldere inzichten en concrete adviezen biedt. De onderzoeksteams worden door Cecilia Runneboom vol enthousiasme ondersteund tijdens haar stageperiode van haar studie Sociale- en Organisatiepsychologie. En last but not least versterkt Alex Mol als programmeur het webdevelopment team. Benieuwd naar hun visie op marktonderzoek?

Bekijk de persoonlijke pagina’s

 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2017 Contact