directresearch.nl Maart 2017
FMCG & Food Special
directresearch.nl
 

Amsterdam, maart 2017

Beste lezer,

Lokaal en biologisch, superfoods, minder brood en vlees, gezond en duurzaam. Zomaar een aantal trends die binnen de FMCG een steeds grotere rol spelen. Om meer inzicht te krijgen in veranderende eetpatronen en eetmomenten heeft DirectResearch heeft een eigen onderzoek opgezet om een aantal insights te verzamelen.

We waren benieuwd naar hoe Nederlandse consumenten verschillende eetmomenten beleven, zoals het ontbijt, tussendoortje, borrelmoment en avondeten. Met wie delen we deze momenten? Welke merken en producten gebruiken we om deze momenten tot een succes te maken?

639 Nederlanders hebben meegedaan aan ons onderzoek. Dit onderzoek heeft veel inzichten opgeleverd waarvan we er via deze nieuwsbrief een aantal willen delen. Bent u na het lezen van deze nieuwsbrief nieuwsgierig geworden naar nog meer resultaten, uw specifieke merk of de onderzoeksmogelijkheden van DirectResearch, neem dan gerust contact met ons op voor een kop koffie.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Sterre Horsman
Research Director FMCG
DirectResearch


Het ontbijt

Ontbijt staat volgens de meesten nog steeds in het teken van rustig aan doen en een gezonde start van de dag. Volgens ons onderzoek houden Nederlanders nog steeds vast aan de boterham met kaas of jam en een kop koffie. We hebben ook gekeken naar de verschillen tussen ontbijten doordeweeks en in het weekend. Welke verschillen zijn er te zien?

Lees meer over het ontbijtmoment


Het tussendoortje

Wel trek maar (nog) geen zin om een hele maaltijd te bereiden? Dan biedt een tussendoortje uitkomst. Naast de gezondere snacks zoals fruit, blijft de traditionelere snack zoals koek of chips erg populair. Welke merken worden er zoal gegeten als snack?

Bekijk onze insights in tussendoortjes


Het borrelmoment

Voor de een betekent dit een glaasje wijn met een boek op de bank, voor de ander met een grote groep vrienden in de kroeg. Volgens ons onderzoek blijft wijn met nootjes de populairste keuze voor een borrel. Maar wat is de betekenis van een borrel voor de Nederlander?

Neem een kijkje in het borrelmoment


Het avondeten

Nederlands gaan steeds vaker uit eten. Volgens ons onderzoek kiest ruim drie kwart van de Nederlander toch nog graag voor zijn eigen woonkamer als plek voor het avondeten. Welke merken staan zoal op tafel?

Download de insights in het avondeten


DirectResearch maakt het makkelijk

DirectResearch maakt het makkelijk en biedt veel onderzoeksmogelijkheden binnen de FMCG. Bij ons kunt u terecht voor onderzoek naar drivers & barriers, concepttesting, het in kaart brengen van uw doelgroep, koopgedrag en meer. Verschillende klanten binnen de FMCG maken naar tevredenheid gebruik van onze diensten. Benieuwd wat voor onderzoek DirectResearch zoal voor u kan doen?

Lees wat DirectResearch voor uw organisatie kan betekenen

 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2017 Contact