directresearch.nl juli 2017
directresearch.nl

Amsterdam, juli 2017

Beste lezer,

Langzamerhand is een deel van Nederland op vakantie, wat leidt tot rustiger wegen en treinen, maar ook tot veel meer toeristen. Bij DirectResearch zijn we echter nog volop bezig om een aantal mooie projecten af te ronden, en is de zomerrust nog niet ingetreden.

Voor de thuisblijvers hebben we een nieuw kennisdocument opgesteld, dit keer over onderzoek in de FMCG-sector.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Okkie Boot
DirectResearch


Whitepaper FMCG: effectief inspelen op trends

Consumenten worden steeds kritischer over de producten die zij dagelijks gebruiken en stellen meer eisen. We kiezen eerder voor merken die authentiek, verantwoord en transparant zijn. We willen weten waar producten vandaan komen, of ze duurzaam geproduceerd worden en welke ingrediënten ze bevatten. Ook worden we steeds drukker en zoeken we gemak. Het gebruik van besteldiensten of kant-en-klare supermarkt maaltijden sterk is toegenomen. Marktonderzoek helpt om grip te krijgen op de ontwikkelingen binnen de FMCG en om relevant te blijven in deze snel veranderende markt. Meer lezen over trends in de FMCG?

Download de whitepaper FMCG


Salderen zonder eigen dak

DirectResearch heeft voor nieuwe klant Powerpeers (onderdeel van Vattenfall) een PR-onderzoek uitgevoerd. Powerpeers is in 2016 gestart als energiedeelplatform, waarop Nederlanders in contact kunnen komen met particuliere opwekkers van duurzame energie om bij hen energie af te nemen. In het onderzoek dat onder ruim duizend Nederlandse consumenten is uitgevoerd stond het concept van salderen zonder eigen dak centraal. Hierbij wordt het mogelijk voor huishoudens om duurzame stroom op te wekken met eigen zonnepanelen die op andermans dak zijn geplaatst, en dit vervolgens aftrekbaar te maken via de eigen energierekening. Powerpeers heeft een persbericht geschreven over hoe de Nederlander tegen het concept van salderen zonder eigen dak aankijkt.

Bekijk de infographic over salderen zonder eigen dak


DirectCommunity

DirectCommunity is het online kwalitatieve onderzoeksforum van DirectResearch. Met DirectCommunity gaat u op een makkelijke manier in gesprek met uw doelgroep over verschillende onderwerpen. Deze groep (bijvoorbeeld klanten, consumenten of leden) nemen u mee in hun belevingswereld en geven u inzicht in hoe zij tegen bepaalde onderwerpen aankijken. Dit is bijvoorbeeld goed te gebruiken bij het in kaart brengen van een customer journey, het ontwikkelen van concepten voor producten of diensten, het bepalen van marktpotentieel van nieuwe diensten of bij het vormgeven van communicatie-uitingen en marketingacties. Interesse in het opzetten van een community?

Lees onze factsheet DirectCommunity


DirectSloep vaart weer door de grachten

In de zomermaanden vaart traditiegetrouw de sloep van DirectResearch weer door de Amsterdamse grachten met een selectie van onze gewaardeerde klanten. Onlangs is de eerste vaartocht weer geweest met de contactpersonen van Discovery Channel. De komende weken zullen nog meer tochten gemaakt worden met directeur Okkie Boot aan het roer van de sloep. Voor ons is dit een prettige en leuke manier om bij te praten over de klantrelatie en elkaar ook persoonlijk wat beter te leren kennen onder het genot van een drankje en hapje.

Kom meer te weten over onze klantenkring


Vacature web developer bij DirectResearch

DirectResearch is op zoek naar een web developer/programmeur die op korte termijn het huidige team van vier man komt versterken. Je zal je voornamelijk gaan bezighouden met het optimaliseren, aanpassen en onderhouden van de intern ontwikkelde onderzoekstool, waar een eigen CRM- met projectadministratiesysteem aan is gekoppeld. Op dit moment wordt gewerkt met de volgende development tools: HTML, CSS, Javascript, Angular, Vue.js, PHP, Laravel, MySQL, Elasticsearch, Versiebeheer (Git). De programmeerstijl is OOP, SOLID. Heb jij kennis van deze development tools en interesse om te solliciteren? Neem dan snel contact met ons op!

Bekijk de vacature web developer

Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg
DirectResearch © 2017 Contact