directresearch.nl Juni 2016
directresearch.nl
 

Amsterdam, juni 2016

Beste lezer,

De mobiele telefoon en de tablet hebben een belangrijke plek in ons dagelijkse leven veroverd en zijn niet meer weg te denken. Inmiddels is 81% procent van de Nederlanders (18 tot 80 jaar) in het bezit van een smartphone en is in 61% van de huishoudens een tablet aanwezig, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper. Het gebruik van beide devices is enigszins met elkaar te vergelijken en lenen zich voor on-the-go activiteiten, wat wij in de praktijk het meest terug zien bij smartphones.

En wat betekent dit (veranderende) gebruik van devices voor marktonderzoek en specifiek het invulgedrag voor de online vragenlijsten? Welke eisen worden er gesteld aan de vragenlijsten en hoe gaat DirectResearch hiermee om? In deze nieuwsbrief vertellen we u hier graag meer over.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Sonja Schaap
Commercieel Directeur
DirectResearch


Introductie DirectMobile

DirectMobile Wilt u snel inzicht krijgen in wat er speelt bij uw doelgroep en ‘in het moment’ zitten van uw doelgroep? Met DirectMobile maken we dit mogelijk voor u. Hiermee kunt u uw doelgroep via SMS (of via e-mail) een korte kernachtige vragenlijst voorleggen die (onderweg) ingevuld kan worden op de smartphone of tablet. Met behulp van de fotovraag is het mogelijk om via de camera van de smartphone visuele feedback van de doelgroep te verkrijgen. DirectResearch biedt u snel inzicht en letterlijk een kijkje in de keuken van de consument!

Lees meer over DirectMobile


Pilot onderzoek DirectMobile

tevredenheidsonderzoek landal greenparks In juni heeft DirectResearch een pilot onderzoek uitgevoerd waarbij deelnemers via een SMS een uitnodiging hebben ontvangen. Onder een voor Nederland representatieve steekproef van n=500 leverde dit een respons van 36% op, zonder een reminder. Wat vooral ook in positieve zin opviel is dat maar liefst 90% binnen 24 uur reageerde. Met DirectMobile heeft u dan ook binnen no time uw data binnen handbereik!

Ervaar DirectMobile, vul zelf de pilot in


Mobiel onderzoek: meer dan responsive design

Directfeedbakc Directresearch Onderzoek via de smartphone of tablet is niet meer weg te denken uit marktonderzoek. Ruim 35% van de respondenten vult een vragenlijst mobiel in; een responsive design van de onderzoekstool is daarmee een absolute need-to-have. Alle onderzoeken van DirectResearch zijn daarom ook geschikt voor mobiele devices. DirectMobile gaat echter nog een stapje verder: deze vragenlijsten zijn specifiek ontwikkeld voor de smartphone wat zorgt voor een optimale afstemming van de mobiele respondent.

Klik hier voor een overzicht van onze onderzoeksmethoden


Een kijkje in de keuken: de fotovraag

tevredenheidsonderzoek door directresearch De fotovraag biedt de mogelijkheid om een kijkje bij de respondent te nemen: thuis, onderweg of op een andere locatie. Met deze onderzoeksmethode bieden we een nieuwe manier van klantinzicht, gedrag meten en het verkrijgen van visuele data van de consument. Zo kan er bijvoorbeeld inzicht worden verkregen hoe de consument met uw product omgaat (bijvoorbeeld stockpiling), wat voor gedrag de consument vertoont (wat uw doelgroep primetime kijkt op TV) en mystery shopping.

Neem contact op voor meer informatie


Blog: Mobielere wereld, mobieler marktonderzoek

tevredenheidsonderzoek IKC De Kleine Reus Van het eerste mobiele telefoongesprek in 1973, naar een tijd waarin de term ‘mobiel-detoxen’ zijn intrede heeft kunnen maken. ‘De wereld wordt steeds mobieler’ is dus een zwaar understatement geworden. En als de wereld al mobiel is, dan moet marktonderzoek dat ook. Online vragenlijsten worden responsive en wellicht moeten we zelfs al naar een ‘Mobile-First!’ overstappen.

Klik hier om Marvin’s blog te lezen


 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
<!– –>
DirectResearch © 2016 Contact
U ontvangt deze e-nieuwsbrief geheel gratis en vrijblijvend. Mocht u deze niet meer willen ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.