directresearch.nl Maart 2016
directresearch.nl
 

Amsterdam, maart 2016

Beste lezer,

Aan alles om ons heen merken we dat het weer voorjaar aan het worden is en dat we de winterperiode nu echt achter ons gaan laten. Afgelopen weekend is de klok weer een uur vooruit gegaan en kunnen we weer genieten van langere avonden. Wij sluiten bijna alweer het eerste kwartaal van 2016 af, waarin we vele mooie onderzoeken hebben uitgevoerd voor onze bestaande en nieuwe klanten.

In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan verschillende onderzoeken en de blog van onze collega Ronald die zijn ervaringen met de energiesector met ons deelt.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Sonja Schaap
DirectResearch


Nationale Pannenkoekendag

Nationale Pannenkoekendag Op vrijdag 18 maart was de tiende editie van Nationale Pannenkoekdag. Dit jaar gingen ruim 850 scholen aan de slag, waarbij 50.000 enthousiaste kinderen zo'n 140.000 pannenkoeken hebben gebakken op scholen en in oudereninstellingen voor ruim 60.000 ouderen. Uit representatief onderzoek dat DirectResearch heeft uitgevoerd onder 514 Nederlanders van 18 jaar en ouder blijkt dat Nederland verzot is op zelfgebakken pannenkoeken. Zo'n 85% zet gemiddeld eens in de zes weken de koekenpan op het vuur. Gewoon omdat men zin heeft in pannenkoeken!

Bekijk hier de infographic


De toekomst van de gezondheidszorg

De toekomst van de gezondheidszorg Onlangs heeft het congres "De toekomst van de gezondheidszorg" plaatsgevonden, georganiseerd door WOMEN Inc. Tijdens dit congres heeft de organisatie het belang van gendersensitieve gezondheidszorg onder de aandacht gebracht. De resultaten van onderzoek over dit onderwerp, uitgevoerd door DirectResearch in opdracht van WOMEN Inc., zijn op het congres gepresenteerd.

Lees hier meer over dit onderzoek


Hoe reizen we in de toekomst?

Hoe reizen we in de toekomst? In het kader van het 50-jarig bestaan van D-reizen heeft DirectResearch onderzoek gedaan naar het huidige en toekomstige reisgedrag in Nederland. Anno 2016 trekken we er massaal op uit; gemiddeld gaat 90% van alle Nederlanders minimaal 1x per jaar op reis. We reizen het liefst met partner of gezin en zoeken dan ultieme ontspanning in een mooie omgeving. In de toekomst reizen Nederlanders graag naar duurzame bestemmingen en onontdekte plekken op aarde. Veiligheid van de bestemming wordt hierbij steeds belangrijker. Het reisbureau van de toekomst speelt een belangrijke rol door het aanbieden van optimaal maatwerk, tegen een goede prijs.

Onze infographic over de toekomstige reiziger


Onderzoek in duurzaamheid

Onderzoek in duurzaamheid Duurzaamheid is een ontwikkeling waar we niet meer om heen kunnen. Wij hebben inmiddels diverse organisaties geholpen met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Een paar voorbeelden van recente onderzoeken zijn het in kaart brengen van de customer journey voor zonnepanelen, marktpotentie voor duurzame witgoed apparaten en het toetsen van duurzaamheidsdoelstellingen onder stakeholders van een bouworganisatie. Graag brengen wij onze expertise ook voor u in de praktijk. Benieuwd naar onze aanpak?

Neem contact met ons op


Winnaars of losers?

Winnaars of losers? Huishoudens switchen meer dan ooit van energieleverancier. In 2015 veranderde meer dan 1 miljoen huishoudens van energieleverancier, een record. We worden gelokt met cadeaus of een beloning in de vorm van een paar honderd euro bij het afsluiten van een contract. Klinkt aantrekkelijk, maar is de consument wel echt een winnaar?

Lees de blog van Ronald Steenhoek

 
Inhoud
Nationale Pannenkoekendag
Toekomst gezondheidszorg
De toekomstige reiziger
Onderzoek duurzaamheid
Winnaars of losers?

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2016 Contact