directresearch.nl Maart 2018
FMCG Special
directresearch.nl
 

Amsterdam, maart 2018

Beste lezer,

De focus van de consument ligt, nu meer dan ooit, op verantwoord en groen consuminderen. Sleutelwoorden voor spelers in de FMCG zijn o.a. ‘Biologisch’, ‘Natuurlijk’ en ‘Duurzaam’. Dit en veel meer komt voort uit onderzoek onder leden van ons consumentenpanel, het EUpanel. We delen graag een aantal van onze inzichten in deze nieuwsbrief.
Daarnaast weet u als geen ander dat consumentengedrag blijft veranderen en trends in food en non-food elkaar in rap tempo opvolgen. Als u hier niet alert op bent, verliest u al snel de aandacht van uw consumenten. Wij snappen dat dit ook hoge eisen stelt aan marktonderzoek. DirectResearch biedt niet voor niks de snelste time-to-market onderzoeksresultaten in Nederland!

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat DirectResearch voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een kop koffie.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Ferdinand Kieboom
Research director FMCG
DirectResearch


Een kijkje in de wereld van de (online) shopper

DirectResearch heeft recent een grootschalig onderzoek gehouden naar shopgedrag onder consumenten uit ons eigen EUPanel. Bij het doen van de dagelijkse boodschappen letten shoppers voornamelijk op of een product biologisch is en wat de herkomst van het product is. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat online boodschappen doen steeds populairder wordt; het scheelt met name in het gesjouw. Wel vinden shoppers het nog wel eens nadelig dat producten online niet te zien, ruiken of voelen zijn. Men vindt het daarom stiekem toch best fijn om naar de supermarkt te gaan.

Bekijk hier de resultaten van het trendonderzoek


WhatsApp: Bericht van HARIBO

Net als u moeten we als marktonderzoekbureau met de tijd mee gaan. Zo hebben we onlangs ons eerste WhatsApp onderzoek uitgevoerd! Samen met HARIBO waren we nieuwsgierig naar hét snoepmoment van snoepend Nederland. Onderzoek via WhatsApp maakt het voor deelnemers mogelijk snel en gemakkelijk te chatten en vragen te beantwoorden met o.a. foto’s en video’s! Deze nieuwe vorm van onderzoek is toegankelijk, snel en maakt het mogelijk om in-the-moment te meten. Wilt u meer weten?

Bekijk hier de presentatie over WhatsApp onderzoek


FMCG insights door DirectResearch

DirectResearch heeft specifieke onderzoeksmethoden ontwikkeld voor de FMCG sector. Met ons schaponderzoek meten we o.a. het effect van schapindelingen op uw product/merk. Is uw nieuwe verpakkingsdesign in staat op te vallen in een competitieve omgeving? Of wat dacht u van het eerder genoemde WhatsApp onderzoek, waarmee we de respondent ín het moment kunnen ondervragen en zo het beste inzicht verkrijgen.
Wij snappen dat tijd schaars is, daarom garanderen wij de snelste time-to-market onderzoeksresultaten in Nederland!

Bekijk hier wat DirectResearch voor uw organisatie kan betekenen


Lees meer over wat wij doen in de FMCG whitepaper

Wij vinden wat van onderzoek binnen de FMCG sector. Onze mening delen we graag in onze whitepapers. Zo hebben we speciaal voor de FMCG een whitepaper gemaakt over de trends en het inspelen op deze trends. Benieuwd geworden naar onze kijk op trends in het FMCG landschap?

Vraag hier de whitepaper ‘Effectief inspelen op trends in de FMCG’ aan

 
Inhoud

Het FMCG team

Ferdinand Kieboom
Research director

Sara de Groot
Research consultant

Cecilia Runneboom
Research manager

Natalia Valk
Research manager

Marvin Brandon
Research consultant

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2018 Contact