directresearch.nl Mei 2016
directresearch.nl
 

Amsterdam, mei 2016

Beste lezer,

Zoals uit de onderwerpen van deze nieuwsbrief blijkt, moet je als onderzoeker van vele markten thuis zijn. Zo hebben we onderzoek in uitgevoerd de culturele sector (voor SKY), maar ook naar ‘aangepast’ sporten, en het fenomeen hooikoorts. En dan heb ik het nog niet over het onderzoek voor de vele andere verschillende organisaties die regelmatig aan onze deur kloppen.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Okkie Boot
Algemeen Directeur


Marktpotentieel SKY in Theater Amsterdam

bekendheidsonderzoek In april is de 3D musical SKY in première gegaan in Theater Amsterdam. Voor deze productie van Robin de Levita, Marco Borsato en John Ewbank voert DirectResearch onderzoek uit naar onder meer de bekendheid en het bezoekerspotentieel. Deze musical vertelt het verhaal van Sky, een tienermeisje dat een moeilijke tijd doormaakt en uit pure wanhoop in aanraking komt met drugs, in coma beland en in een droomwereld terecht komt. Gevangen tussen droom en werkelijkheid leert ze vervolgens haar leven in een ander perspectief te zien en moet ze vechten om haar kracht en zelfvertrouwen hervinden.

Bekijk wat klanten vinden van DirectResearch


Behoeftepeiling aangepast sporten

aanbod aangepast sporten Sport en bewegen zijn gezond, ook voor mensen met een beperking. Fonds Gehandicaptensport (FGS) zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken door te zorgen voor meer en beter sportaanbod en aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. DirectResearch heeft onlangs in opdracht van Fonds Gehandicaptensport onderzoek gedaan onder sportverenigingen in Nederland naar het aanbod van aangepast sporten en wat verenigingen nodig hebben om aangepast sporten verder te ontwikkelen, zoals vervoer, training, coaching, materialen etc. De resultaten geven Fonds Gehandicaptensport aanknopingspunten om haar dienstverlening beter aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van sportverenigingen.

Bekijk welke methode bij uw onderzoek past


Optimalisering Customer Journey

Customer journey Wij verwelkomen Rob Luif als nieuw lid binnen het DirectResearch team. Hij gaat zich bezig houden met het optimaliseren van (omnichannel) customer journey trajecten van onze klanten. Rob is een ervaren marktonderzoeker en consultant. Mede op basis van zijn theorie en visie gaan wij de komende periode customer journey onderzoeken opnieuw op de kaart zetten. Benieuwd naar onze visie op customer journey onderzoek?

Neem contact met ons op


Maakt hooikoorts onaantrekkelijk?

PR onderzoek Directresearch Rode ogen, een schrale neus, steeds je neus snuiten; het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Recent heeft DirectResearch in opdracht van Van Hulzen Gummo Kicks een PR-onderzoek voor Tempo uitgevoerd onder hooikoortspatiënten. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders met hooikoorts het meeste last hebben van het feit dat ze voortdurend hun neus moeten snuiten. Daardoor krijgen ze een rode, schrale neus. Daarnaast blijkt dat zes op de tien mensen met hooikoorts zich onaantrekkelijk voelen. Gelukkig geven hooikoortspatiënten aan dat er nog irritantere dingen in het leven zijn: volgens ruim één derde is het trappen in hondenpoep namelijk veel erger.

Bekijk welk communicatieonderzoek DirectResearch uitvoert


Blog: klantreis met Booking.com

klantreis booking.com Booking.com wordt in veel artikelen geroemd om zijn online marketingkracht. Het beeld bestaat dat je hier als klant een optimale klantbeleving zult vinden. Dit is misschien wel het geval voor de klanten die hun accommodatie boeken bij Booking.com, maar hoe zit het nu eigenlijk met de klantbeleving aan de ‘achterzijde’ van het bedrijf en als je een accommodatie wilt aanmelden? En hoe verloopt dan die klantreis?

Lees de directblog van Sonja over Booking.com


 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
<!– –>
DirectResearch © 2016 Contact
U ontvangt deze e-nieuwsbrief geheel gratis en vrijblijvend. Mocht u deze niet meer willen ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.