directresearch.nl November 2016
directresearch.nl
 

Amsterdam, november 2016

Beste lezer,

Hoe gaat u om met uw wachtwoorden? Heeft u uw wachtwoordenbeleid aangepast afgelopen jaar? Daar is alle aanleiding toe. Bij enkele zeer grote hacks zijn wachtwoorden van honderden miljoenen mensen op straat komen te liggen.

In samenwerking met technologiewebsite Tweakers hebben we voor de tweede maal onderzoek uitgevoerd over het wachtwoordgebruik. Bent u benieuwd naar de belangrijkste bevindingen? In deze nieuwsbrief vertellen wij u daar meer over.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Sonja Schaap
Commercieel Directeur


Wachtwoordgebruik niet veiliger geworden

Onderzoek delen metadata over communicatie Ondanks dat in 2016 een aantal zeer grote hacks in het nieuws zijn geweest, zijn Nederlanders niet meer geneigd hun wachtwoordbeleid aan te passen. Dat blijkt uit vervolgonderzoek van technologiewebsite Tweakers, uitgevoerd door onderzoeksbureau DirectResearch onder een steekproef van ruim 1000 Nederlanders. De resultaten laten zien dat Nederlanders in 2016 op dezelfde manier omgaan met hun wachtwoorden als in 2015. Vaak worden zwakke wachtwoorden gebruikt of hetzelfde wachtwoord voor meerdere online diensten, iets wat veel risico’s met zich meebrengt. Benieuwd naar meer resultaten?

Lees hier het persbericht en bekijk hier de infographic


Google doet onderzoek naar oude foto’s

Onderzoek kijkgedrag race-events DirectResearch heeft onlangs voor Google een onderzoek uitgevoerd naar het bezit van oude foto’s. Hieruit bleek dat Nederlanders veel waarde hechten aan foto’s van vroeger. Met name babyfoto’s, foto’s van het gezin en speciale gelegenheden vindt men belangrijk. Ruim vier op de vijf Nederlanders heeft fotoboeken van vroeger. Het blijkt dat deze voornamelijk op de plank op zolder of in de slaapkamer liggen. Slechts twee procent heeft deze gedigitaliseerd, terwijl ruim de helft dit wel graag zou willen.

Lees hier het persbericht en bekijk hier de infographic


Jongeren meer vertrouwen in traditionele nieuwsmakers dan ouderen

Directresearch campagne effectmeting Elke dag zien of horen we een groot aantal nieuwsberichten. Het wordt steeds lastiger om het onderscheid tussen feit en fake te kunnen maken. DirectResearch heeft in opdracht van Mediawijzer.net een PR onderzoek uitgevoerd in het kader van de Week van de Mediawijsheid. Uit het onderzoek blijk dat hoe jonger Nederlanders zijn, hoe eerder ze nieuws dat afkomstig is van politici, overheden, journalisten en wetenschappers betrouwbaar vinden. Bovendien vertrouwt een meerderheid van jongeren (18-26 jaar) nieuws uit de krant of het journaal meer dan online nieuws. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk hier de onderzoeksresultaten


DirectAcademy bij DirectResearch

Bezoekersonderzoek Havenfestival Huizen De leergierige onderzoekers van DirectResearch staan nooit stil. Daarom zijn wij dit begin 2016 gestart met DirectAcademy; een interne leerschool waarbij we van en met elkaar leren. Diverse onderwerpen passeren de revue: van innovatieve statistische analyses tot workshops storytelling ter verbetering van onze rapportages. Zo blijven wij in staat onze klanten te verrassen en de juiste inzichten te geven om de onderzoeksvragen te beantwoorden. Heeft u een onderzoeksvraag?

Welke 5 stappen zijn nodig voor marktonderzoek


Bepalen algoritmes ook steeds meer uw consumptie?

Directresearch Blog Onze consumptie is steeds meer verschoven van offline naar online. Het gaat hier niet alleen om de aankoop van producten, maar ook om consumptie van media als muziek, series en films. Grote partijen als Netflix, YouTube, Zalando, Amazon en Bol.com worden steeds dominanter. Deze platforms bieden de consument gemak. Aan de hand van onderliggende algoritmes laten ze de consument zien wat populair is, of geven suggesties op basis van zoekgedrag. De consument wordt zo in belangrijke mate gestuurd in haar consumptiegedrag. Is dit een zegen of een vloek volgens u?

Lees hier de volledige blog van Robert


 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2016 Contact