directresearch.nl november 2017
directresearch.nl
 

Amsterdam, november 2017

Beste lezer,

Bij DirectResearch zijn de laatste en meestal ook de drukste maanden van het jaar aangebroken. We zijn voor vele klanten bezig om onderzoek uit te voeren, maar behoudens deze onderzoeken hebben wij ook nog tijd gevonden om een onbezoldigd onderzoek voor SIRE uit te voeren. Jaarlijks wordt een onderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke vraagstukken. Over één van deze vraagstukken maakt SIRE een campagne over. Uiteraard zijn we trots dat we dit onderzoek hebben mogen uitvoeren en we zijn erg benieuwd naar het uiteindelijk nieuwe thema van SIRE.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Okkie Boot
DirectResearch


Onderzoek met maatschappelijk doel voor SIRE

Stichting Ideële Reclame (SIRE) is een Nederlandse stichting die reclamecampagnes maakt om maatschappelijke issues aan de orde te stellen bij het grote publiek. Het bestuur van SIRE heeft DirectResearch gevraagd om hun jaarlijkse issuemeting uit te voeren onder een representatieve steekproef binnen het consumentenpanel. Dit onderzoek is onlangs geheel belangeloos uitgevoerd en de resultaten zijn inmiddels gerapporteerd. De inzichten helpen SIRE om te bepalen welke maatschappelijke vraagstukken prioriteit verdienen om een reclamecampagne voor te ontwikkelen. Heet u zelf een onderzoeksvraag?

Neem contact met ons op


Merkcampagne NUON: de rol van waardering

Grote kans dat u de laatste commercial van NUON binnen de merkcampagne ‘Luisteren geeft energie’ heeft gezien. DirectResearch heeft in opdracht van reclamebureau Lemon Scented Tea en NUON onderzoek uitgevoerd naar de rol van waardering binnen onderlinge relaties, zoals familie, vrienden of op werk. De resultaten uit dit ‘Nationale Waarderingsonderzoek’ zijn onder meer gebruikt voor de conceptontwikkeling van deze campagne. Op de website van NUON kunt u een aantal interessante inzichten uit het onderzoek lezen.
Wilt u meer weten over marketing & communicatieonderzoek?

Bekijk hier onze visie en mogelijkheden


Nieuwe klant: World Animal Protection

Graag heten wij World Animal Protection welkom als nieuwe klant van DirectResearch. World Animal Protection is een internationale organisatie die zich inzet voor het beschermen van dieren. Zij komt in actie voor dieren die zijn getroffen door rampen, dieren in de veehouderij, wilde dieren in gevangenschap, zwerfhonden en werkdieren wereldwijd. Om inzicht te krijgen in de binding van donateurs met de organisatie heeft DirectResearch recent een uitgebreid loyaliteitsonderzoek uitgevoerd. De uitkomsten van het onderzoek geven een helder beeld van de loyaliteitssituatie bij World Animal Protection.

Bekijk het overzicht van onze klanten


Weggeefactie: Customer Journey Optimalisatie + Overtuigingskracht

Eerder dit jaar is het boek Customer Journey Optimalisatie van research consultant Rob Luif uitgebracht bij Van Duuren Management. In dit boek beschrijft Rob uitvoerig hoe je als merk relevanter kan worden wanneer je binnen de verschillende touchpoints van de customer journey het gemak voor de consument weet te optimaliseren. Customer Journey Optimalisatie is genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2017. Wanneer je nog in deze maand (november) dit boek koopt krijg je hier gratis een tweede boek bij cadeau: Overtuigingskracht van Rob Yeung. Bestellen kan via deze link. Wilt u daarnaast meer weten over de customer journey optimalisatie aanpak van DirectReseach?

Vraag de whitepaper Customer Journey aan


Blog Jeroen: inspirerende verhalen

Jeroen Jansen neemt ons in zijn blog mee in het verhaal van ‘concepting’ binnen een marketingstrategie. Bij concepting is de kracht van het verhaal over een product, dienst of bijvoorbeeld een stad leidend in de communicatie naar je doelgroep toe. Het verhaal dat verteld wordt naar de doelgroep moet men zich mee kunnen identificeren waardoor aantrekkingskracht en verbondenheid met het merk ontstaat. Volgens Jeroen zijn merken met een sterk verhaal beter klaar voor de toekomst en in staat te presteren.

Lees Jeroen’s volledige blog

 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2017 Contact