directresearch.nl november 2018
directresearch.nl

Amsterdam, november 2018

Beste lezer,

Nu de nazomer echt heeft plaatsgemaakt voor de herfst is de eindsprint bij veel van onze klanten ingezet. Met name in de Retail is dit de drukste en meest belangrijke tijd. Tegelijkertijd zijn ook velen al begonnen met het maken van plannen voor 2019. In beide gevallen helpt DirectResearch u graag met onderzoek en advies bij uw onderzoeksvragen. Op de flexibele en betrouwbare wijze, zoals u van ons gewend bent!

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen
DirectResearch


Evenement voedingsmythes groot succes

27 september jl. organiseerde DirectResearch het evenement ‘van voedingsmythes naar commerciële impact’. Ingegaan werd op de percepties (waarheden en onwaarheden) van consumenten betreffende gezonde voeding en de wijze waarop zowel media als merken hier op een goede manier op in kunnen spelen. De (deels) nieuwe inzichten en de discussie met de aanwezigen zorgden voor een boeiende en inspirerende middag! De resultaten van grootschalige consumentenonderzoek zijn beschikbaar en op te vragen. Meer weten? Stuur een mail naar Marvin Brandon.

Lees hier onze whitepaper rondom onderzoek in de FMCG


Nieuwe Research Director Peter van de Vijver

Met ingang van 5 november start Peter van de Vijver bij DirectResearch als Research Director. Peter gaat een enthousiast onderzoeksteam aansturen dat zich bezighoudt met onderzoek binnen voornamelijk de sectoren Retail, FMCG, Leisure en Mobiliteit. Peter was hiervoor werkzaam als Senior Consultant bij GFK. In zijn rol als Research Director zal Peter ook toetreden tot het managementteam van DirectResearch. Wij wensen hem veel succes toe!


PR-onderzoek: Klusjes in en rondom het huis blijven gemiddeld twee jaar liggen

Klussen als het verven van muren, het leggen van plinten en het netjes wegwerken van elektriciteitskabels worden vaak zo’n twee jaar vooruit geschoven. Uit een onderzoek van DirectResearch in opdracht van verzekeraar Centraal Beheer blijkt dat 8 op de 10 ‘klussers’ dit soort klusjes laten liggen. Dat deze klussen tot ruzie en ergernis leiden bij partners, maakt geen verschil. Zo’n 6 op de 10 schakelt daarom wel eens klushulp in. En hoeveel klusjes heeft u nog liggen?

Lees het hele artikel hier


Wat vindt Nederland? Ergernissen op de werkvloer

De meeste mensen gaan met plezier naar hun werk. Volgens internationaal onderzoek door ADP zijn Nederlanders zelfs de gelukkigste werknemers van Europa. Maar Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als ze niet ook wat te klagen zouden hebben. DirectResearch heeft aan haar eigen consumentenpanel, het EUpanel gevraagd wat nou de grootste ergernissen op het werk zijn. Zit uw grootste ergernis ook in de top 3?

Lees hier wat de grootste ergernissen zijn


DirectBlog: Lang leve het optimisme!

Heeft u last van de wintertijd die onlangs weer is ingevoerd? Onze collega Ronald Steenhoek in ieder geval zeker niet. Hij kijkt ook met argusogen naar alle doemscenario’s die geschetst worden in de media over de impact van dat ene uurtje tijdverschil. In de berichtgeving is de teneur van het nieuws vaak te negatief, waardoor angst (voor de toekomst) gevoed wordt. Deze angst werkt alleen maar verlammend op verandering en vooruitgang, vandaar een pleidooi voor meer optimisme in de berichtgeving in de media.

Lees de volledige blog van Ronald

Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Customer journey
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg
DirectResearch © 2018 Contact