directresearch.nl Oktober 2016
directresearch.nl
 

Amsterdam, oktober 2016

Beste lezer,

Kent u dat? U heeft net iets op internet gekocht en wordt daarna gebombardeerd met online advertenties van het betreffende product? Daar gaat de blog van Jeroen Boukens over. Misschien moeten toch deze fabrikanten eens onderzoeken wat het effect is van het bombardement, dat kan namelijk ook wel eens negatief uitpakken. Of houdt u wel van de herhaling van de reclames?

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Sonja Schaap
Commercieel Directeur


Nederlander wil geen metadata delen

Onderzoek delen metadata over communicatie Ondanks dat Nederlanders positief staat tegenover veel technologische ontwikkelingen, blijkt het delen van metadata over communicatie (met wie en wanneer je communiceert) een stap te ver. Dit blijkt uit onderzoek dat DirectResearch heeft uitgevoerd in samenwerking met Tweakers. We blikken in dit onderzoek terug op technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren en kijken vooruit naar wat technologie ons mogelijk nog gaat brengen in de toekomst. Nieuwsgierig naar de onderzoeksresultaten?

Lees het persbericht en bekijk de infographic


Kijkgedrag Formule 1 voor Heineken

Onderzoek kijkgedrag race-events Heineken sponsort verschillende grote sportevents over de hele wereld, waaronder sinds juni 2016 ook Formule 1. Het merk is op verschillende manieren zichtbaar op én rondom de race-events. Om inzicht te krijgen in de manier waarop consumenten het Formule 1 seizoen beleven, heeft DirectResearch in opdracht van Heineken een kwantitatief onderzoek uitgevoerd naar kijkgedrag van race-events van Formule 1. Aspecten zoals kijkfrequentie, locatie, gezelschap en consumptiegedrag kwamen aan bod. Jasper Melchers, Consumer & Market Intelligence Manager bij Heineken: "De resultaten laten zien hoe de doelgroep Formule1 beleeft, inzichten die ons kunnen helpen om sponsorinitiatieven te optimaliseren. We hadden snel de resultaten tot onze beschikking, die ook eenvoudig zijn te raadplegen via de online tool van DirectResearch."

Wat vertellen andere klanten over DirectResearch


Campagne effectmeting uitvoeren

Directresearch campagne effectmeting DirectResearch heeft ruime ervaring met het uitvoeren van campagne effectmetingen voor klanten als PostNL, NUON en Vodafone. Deze worden uitgevoerd onder zowel consumenten als zakelijke doelgroepen. Met een campagne effectmeting krijgt u inzicht in het bereik van uw campagne en het effect van de campagne op merk KPI’s als bekendheid, overweging, voorkeur en het imago. Ook behoort het tot de mogelijkheden om te laten onderzoeken welk medium of combinatie van media de meest impact heeft gehad op uw merk. Wilt u meer weten of wilt u ook een campagne effectmeting laten uitvoeren?

Neem contact met ons op voor meer informatie


Bezoekersonderzoek Havenfestival Huizen

Bezoekersonderzoek Havenfestival Huizen In samenwerking met Hogeschool Windesheim in Almere heeft DirectResearch onlangs onderzoek gedaan voor Havenfestival Huizen 2016. Bezoekers van het festival werden hiervoor op locatie geënquêteerd door de studenten van Hogeschool Windesheim. De resultaten geven een goed inzicht in de verwachtingen, ervaringen en het profiel van de bezoekers: belangrijke informatie om het evenement en de campagne volgend jaar nog beter invulling te kunnen geven.

Neem een kijkje naar onze verschillende diensten


Blog Jeroen over gepersonaliseerde reclame

Directresearch Blog Jeroen heeft recent online een nieuwe laptop gekocht. Weken later komt hij op diverse websites nog steeds reclames tegen van juist die laptop! Langzamerhand gaan we steeds meer toe naar een gepersonaliseerde reclame-beleving. Maar moeten we dat als consument nu echt prettig vinden? Wordt reclame niet erg opdringerig op deze manier? Jeroen neemt u in zijn blog mee in de ontwikkelingen van gepersonaliseerde reclames.

Lees hier de volledige blog van Jeroen


 
Inhoud

DirectResearch
Tevredenheidsonderzoek
Branding onderzoek
Marketing & Communicatie
Nieuwe producten
Opdrachtgevers
Over DirectResearch
Vacatures

Contact
Direct Research BV
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

info@directresearch.nl
www.directresearch.nl
020 770 75 79

facebook.jpg twitter.jpg linkedin.jpg  
DirectResearch © 2016 Contact