Beste lezer,
De feestdagen staan voor de deur en onze klanten willen knallend het jaar uit met mooie campagnes, nieuwe proposities of impactvolle verbeteringen in de klantreizen. Dat betekent dat de telefoon bij DirectResearch roodgloeiend staat en dat we tegelijkertijd mooie plannen maken voor volgend jaar. Zo staan we bijvoorbeeld met een eigen stand op het MIE! Daarover later meer. Voor nu: veel leesplezier!
Hartelijke groet,
DirectResearch
Nieuwe klant: Rozer Consys
DirectResearch heeft begin november een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd voor Roser Consys, een softwarebedrijf met klanten in de olie- en gasindustrie. Voor de opdrachtgever was het essentieel dat het onderzoek met een korte looptijd van maximaal 10 dagen uitgevoerd zou worden door een ISO-gecertificeerd onderzoeksbureau. Zoals velen al weten is DirectResearch in staat om onderzoek met flexibiliteit en snelheid aan te pakken. Zo is ook gebleken voor dit onderzoek, waar het veldwerk en de rapportage in één week werd afgerond.
Heeft u ook interesse in klanttevredenheidsonderzoek?
Lees hier over de mogelijkheden
Nederlanders willen geen vrouwenquotum
Uit onderzoek in opdracht van unlocQed blijkt dat 66% van de Nederlanders tegen een quotum voor vrouwen is. Zij geven aan aangenomen te willen worden op basis van persoonlijkheid, kennis, kunde, en kwaliteit. Net als bij het TV-programma The Voice, worden kandidaten uitsluitend beoordeeld op hun talent. Dat is ook hoe de Nederlanders wilt sollicteren.
Lees hier het volledige persbericht
Maak kennis met: Peter

Onderzoeksdirecteur Peter van de Vijver is ruim een jaar in dienst en is één van de gezichten van DirectResearch. Met een bulk aan ervaring (GFK) en een heldere visie maakt hij deel uit van de directie van DirectResearch. Het is interessant om van hem te horen hoe hij aankijkt tegen de afgelopen tijd en belangrijker: de toekomst en de rol van DirectResearch in de huidige onderzoeksmarkt. Om die reden een kort vraag-en-antwoord met Peter.

Je hebt jarenlange ervaring bij GFK, hoe zie je je rol bij DirectResearch in vergelijking met die bij GFK?
DirectResearch staat, naast trackingonderzoek, van oudsher voor ad-hoc onderzoek, daar waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Het is leuk om te merken dat in een kleiner bedrijf de lijnen korter zijn, de flexibiliteit groter en het nog meer mensenwerk is. Bovendien kan ik ‘een klein beetje’ meebeslissen over diverse zaken, wat ervoor zorgt dat ik voor mijn gevoel nog meer dan voorheen een waardevolle bijdrage kan leveren.
Je bent een jaar in dienst bij DirectResearch, wat is je opgevallen in dit afgelopen jaar?
Het is ieder geval verre van saai geweest: de oude eigenaar trok zich terug, we zijn onderdeel geworden van de ME Research Group en het (‘mijn’) onderzoeksteam is verdubbeld. Veel uitdagingen dus, maar ook veel mogelijkheden om er iets moois van te maken. Daar zijn we dan ook volop mee bezig! Daarnaast hebben we hebben een mooie groep mensen!

Volgend jaar bestaat DirectResearch 15 jaar, waar staat DirectResearch voor, ook in relatie tot de ME Research Group?
DirectResearch is klein, snel en agile. Bovendien hebben we een prachtige onderzoekstool, die goed wordt gewaardeerd door onze klanten. En denken we met klanten mee over onderzoek, maar ook steeds meer over de betekenis ervan en de doorvertaling naar strategie. Het leveren van maatwerk en dat op een flexibele manier is echt uniek in de markt. Door onderdeel te worden van de ME Research Group openen zich vele poorten, meer dan voorheen, en kunnen we onze betekenis richting klanten zowel verbreden als verdiepen. Het is mooi om daar onderdeel van te mogen zijn.
Liever de Kerstman dan Sinterklaas
Het is alweer bijna zover, voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur. De Sint is al in ons land, maar uit onderzoek van DirectResearch blijkt dat de gemiddelde Nederlander liever Kerst viert dan Sinterklaas. Maar liefst driekwart geeft de voorkeur aan de Kerstman en tuigt de boom al op voor de Sint weer op zijn pakjesboot richting Spanje zit. Toch kijkt niet iedereen uit naar de feestdagen, 1 op de 5 Nederlanders viert liever helemaal geen Kerst of Sinterklaas.
Vacatures: Stagiair(e)s

Voor het nieuwe jaar zijn wij op zoek naar niet één maar twee stagiair(e)s; voor het onderzoeks- en commerciële team.
Wij zoeken leergierige en ondernemende studenten met een affiniteit voor
marktonderzoek die bezig zijn met een relevante opleiding. Beide meewerkstages starten in februari 2020 en duren ongeveer een half jaar.
Wat bieden wij? Een leerzame omgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, een stagevergoeding, een informele werksfeer en nog veel meer.
Ben jij of ken jij iemand die bij ons aan de slag wilt?
Lees hier de volledige vacatures
Facebook Twitter LinkedIn