Beste lezer,
De feestdagen komen langzamerhand in zicht en dat betekent ook pieken in uitvoering van onderzoek. Wij staan ook in deze tijden voor u klaar voor onderzoek. U leest onder andere meer over een innovatief product: conjoint-onderzoek in eigen beheer. Daarnaast merkt u vast dat deze nieuwsbrief ook in een ander jasje steekt: wij lanceren onze nieuwe huisstijl. We zijn daarbij reuze benieuwd wat u van de opmaak en ons logo vindt. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast!
Hartelijke groet,
DirectResearch
Conjoint onderzoek
Sinds kort bieden wij bij DirectResearch een nieuwe methode van onderzoek aan: Conjoint-Analyse. Op basis van een keuze-experiment kan bepaald worden in hoeverre bepaalde productkenmerken de keuze van de consument beïnvloeden. Met deze informatie kan geïdentificeerd worden wat de meest en minst gewaarde samenstelling is van kenmerken voor uw product of dienst. Door deze waardes in te voeren in een marktsimulator kunnen vervolgens tal van marktscenario’s getest worden. Op deze manier kunnen wij voor u inzichtelijk maken wat de mogelijkheden zijn van uw product/dienst en wat hierbij de meest optimale waarde-propositie is voor de consument. Uit deze simulator komen zeer concrete en bruikbare marktinzichten voort die antwoord geven op diverse ‘wat-als’ vragen. De mogelijkheden met een Conjoint studie zijn zeer uitgebreid. Een Conjoint is onder andere toe te passen bij concepttesten, positioneringsonderzoek en prijsonderzoeken.
Benieuwd hoe dit voor u interessant kan zijn?
We maken graag een afspraak met u
Postbezorgers wel betrouwbaar, niet sexy
Naar aanleiding van Wereld Postdag heeft DirectResearch in samenwerking met PostNL onderzocht waar in Nederland men het meest tevreden is over de postbezorgers. Wat blijkt? De beste postbezorgers komen uit Groningen, Overijssel en Zuid-Holland. Over het algemeen is de Nederlander zeer tevreden en krijgen de postbezorgers gemiddeld een 8. Daarnaast zijn de belangrijkste eigenschappen voor een postbezorger betrouwbaar, vriendelijk en zorgvuldig. Sexy en gespierd blijken de minst belangrijke eigenschappen voor een postbezorger.
Lees hier het volledige bericht
Dashboarding: PowerBi
Wilt u onderzoeks-data mooi gevisualiseerd hebben? DirectResearch biedt u de mogelijkheid om onderzoeks-data te verwerken in een aantrekkelijk dashboard, volledig vormgegeven naar uw wensen. Met behulp van een dashboard kunt u uw bedrijf zeer efficiënt monitoren doordat u de belangrijkste metrische gegevens in één oogopslag te zien krijgt. Een dashboard is niet alleen een mooi plaatje, de omgeving is zeer interactief en wordt automatisch bijgewerkt wanneer er data bijkomt. Dit maakt deze dashboarding tool de ideale oplossing voor vervolgmetingen. Door de data op een gecontroleerde wijze te ontsluiten en te visualiseren in een overzichtelijk en bruikbaar dashboard kunnen wij u volledig ontzorgen en kunt u gemakkelijker en beter sturen op doelen voor de toekomst. Wij zorgen ervoor dat het dashboard op elke plek, tijd en voor iedereen toegankelijk is door u een online oplossing aan te bieden.
Meer weten over dashboarding?
Neem contact met ons op
Nederlander is dierenliefhebber
Al sinds 1930 vieren we ieder jaar op 4 oktober Dierendag. Het perfecte moment om je huisdier te verwennen. Heb je geen huisdier? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om mee te doen met Eet Geen Dierendag. In het leven geroepen door Stichting Wakker Dier om mensen te stimuleren vaker iets anders te eten dan vlees.

Uit onderzoek van DirectResearch blijkt dat de gemiddelde Nederlander een groot dierenliefhebber is, ruim de helft van de ondervraagden heeft een huisdier. Slechts 1 op de 10 geeft aan niet van dieren te houden. De meerderheid geeft aan meer een hondenmens te zijn dan een kattenmens. Opvallend genoeg hebben evenveel ondervraagden een hond als een kat.
Tot slot laten de resultaten zien dat slechts 1 op de 5 huisdieren uit het asiel komt. Er zijn dus nog genoeg huisdieren die wachten op een baasje!
Facebook Twitter LinkedIn