Beste lezer,

Het MIE is achter de rug en we kijken met een positief gevoel terug op een editie waar we voor het eerst met onze eigen stand stonden. Daarnaast hebben we ons ook weer laten inspireren door de andere sprekers. Verder lees je in de nieuwsbrief van deze maand twee persberichten, een klantcase én zijn we op zoek naar enthousiaste nieuwe collega's.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
DirectResearch
Terugblik MIE 2020

DirectResearch was op 5 en 6 februari volop aanwezig op de 18e editie van het MIE, het grootste Marketing Insights Event van Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht. Het congres bood volop inspiratie voor (digital) marketeers, data-analisten, researchers en andere insights-professionals.
Wellicht heb je een bezoekje gebracht aan onze stand en een gokje gewaagd bij onze DirectPoll. Voor veel bezoekers bleef het toch lastig om in te schatten hoe de gemiddelde Nederlander over bepaalde thema’s denkt. Probeer maar eens antwoord te geven op de vraag hoeveel procent van de Nederlanders niet kan functioneren zonder koffie. Gelukkig waren er een paar gelukvogels die hier wel feeling voor hadden en met een lekker flesje wijn naar huis gingen!
Het was een geslaagde twee dagen en we kijken nu al uit naar de volgende editie!
Lees hier de gehele terugblik
PR Bericht: GivingTuesday

Onlangs hebben wij een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met GivingTuesday naar de bekendheid, waardering en mogelijkheden van GivingTuesday. Wat blijkt? GivingTuesday, de wereldwijde actiedag om elkaar te helpen, blijkt ook in Nederland een enorm potentieel te hebben. Vooral onder jongvolwassenen blijkt dit potentieel groot te zijn: maar liefst 64 % van de jongvolwassenen vindt het goed dat GivingTuesday ook in Nederland gestart is. Benieuwd naar de andere resultaten?
Lees het bericht hier
Vacatures

We zijn hard aan het groeien en daarom op zoek naar versterking! Heb jij affiniteit met marktonderzoek en ben je ondernemend en oplossingsgericht? Dan hebben wij op onze prachtige locatie in hartje Amsterdam plek voor jou! We zijn op zoek naar:

• Junior Research Expert
• Medior Research Expert
• Junior Client Consultant
• Stagiaires

Ben jij of ken jij iemand die bij ons aan de slag wilt?
Bekijk de vacatures
Nederlanders maken meer gebruik van cultureel aanbod

Het vertrouwen van Nederlanders in de culturele sector is nog nooit zo hoog geweest. Dit blijkt uit de Monitor Cultuurvertrouwen, een doorlopend trendonderzoek naar het consumentenvertrouwen in de culturele sector. Dit vertrouwen wordt opgebouwd uit vertrouwen in het klimaat voor cultuur, de bereidheid om zelf gebruik te maken van het cultuuraanbod en het imago van culturele instellingen. Het stijgende cultuurvertrouwen in 2019 komt vooral doordat Nederlanders meer van het aanbod gebruik zijn gaan maken en de verwachting om dit in de toekomst te blijven doen.
Lees hier meer
Klantcase: Conjoint onderzoek BSH

Op onze vernieuwde website staan verschillende interessante klantcases, onder meer voor BSH Nederland. Om de kansen in kaart te brengen voor een reparatieservice van huishoudelijke apparaten heeft DirectResearch een conjoint onderzoek uitgevoerd. In het conjoint model is het keuzegedrag en de onderliggende wensen van consumenten vastgelegd, vanuit de situatie dat reparatie van een apparaat niet meer zinvol is. Lees op onze website meer informatie over dit onderzoek of andere klantcases.
Lees hier de klantcase