Beste lezer,

Het is een gekke tijd waar we in zitten. Ondanks de maatregelen tegen het coronavirus houdt DirectResearch nog steeds haar werkzaamheden draaiende. Dat betekent natuurlijk ook gewoon de maandelijkse nieuwsbrief. Deze maand leest u onder andere over het 15-jarig bestaan, resultaten van ons eigen klanttevredenheidsonderzoek en een klantcase.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
DirectResearch
DirectResearch bestaat 15 jaar!

In 2005 startte Okkie Boot DirectResearch met de onderliggende motivatie om marktonderzoek gemakkelijk, sneller en efficiënter te maken voor opdrachtgevers. Inmiddels bestaan wij 15 jaar en is er veel veranderd. De oprichter is vertrokken en DirectResearch maakt sinds 2019 deel uit de van de ME Research Group onder leiding van Edgar de Beule en Hesam Fahimi. De kernwaarden snel, makkelijk en flexibel blijven overeind en zijn herkenbaar voor de vele opdrachtgevers waar wij voor (hebben) mogen werken. DirectResearch blijft er naar streven om opdrachtgevers zoveel mogelijk te ontzorgen en kwalitatief hoogwaardige onderzoeksoplossingen aan te bieden. Zeker ook in deze uitdagende omstandigheden tijdens de Corona crisis!
PR Bericht: evaluatie Wet pensioencommunicatie

De Wet pensioencommunicatie is in 2015 gefaseerd in werking getreden en heeft de informatieverplichtingen voor pensioenuitvoerders vernieuwd. In opdracht van beleidsonderzoeksbureau Regioplan, heeft DirectResearch onderzoek gedaan naar de Wet pensioencommunicatie voor het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. De wet moet burgers o.a. inzicht geven in de hoogte van de (verwachte) pensioenopbouw. De resultaten laten echter zien dat de kennis van het eigen pensioen niet wordt bepaald door de kwaliteit van de informatiebronnen, maar dat het verwerven van kennis over het pensioen met name een leeftijds- en levensfasegebonden zaak is.
Lees hier het volledige eindrapport
KTO DirectResearch: terugkoppeling

Enkele maanden geleden heeft DirectResearch haar jaarlijkse klant tevredenheidsonderzoek onder onze eigen klanten uitgevoerd. Ook dit jaar vielen de resultaten niet tegen; maar liefst 98% van onze klanten is tevreden en we behalen dan ook de prachtige NPS score van 57. Daarnaast is DirectResearch volgens haar klanten snel, flexibel en klantgericht. Ook wordt de nieuw huisstijl positief beoordeeld en worden de nieuwe mogelijkheden sinds DirectResearch onderdeel is van de ME Research Group ook opgemerkt. Kortom zijn het mooie resultaten waar we als bedrijf heel trots op zijn.
Als dank voor deelname kon elke deelgenomen klant een stichting uitkiezen om aan te doneren. Hierbij kozen de meeste klanten voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en schenken wij een bedrag van € 250 aan dit mooie goede doel.
Nederlandse consumenten ergeren zich aan hamsteraars

Het Coronavirus heeft Nederland in de houdgreep en dat is voor consumenten terug te zien in de supermarkt. Wij bij DirectResearch ervaarden dit ook tijdens het doen van onze boodschappen en besloten een onderzoek op te zetten. Hoe ervaart men het om in de supermarkt rond te lopen? Wat voor resultaat heeft de oproep om niet te gaan hamsteren gehad op het gedrag? En waar let men in deze tijden op tijdens het doen van de boodschappen? Vragen die wij hebben voorgelegd binnen ons eigen consumentenpanel. Meer over weten? 
Lees hier onze nieuwste blog
Klantcase Sijthoff Media: Nieuw horizon voor AG Connect

De oplossing van DirectResearch voor online communities is ‘recollective’. Deze oplossing is, ook als alternatief voor groepsdiscussies, zeer geschikt om met je doelgroep in gesprek te gaan en rijke, kwalitatieve inzichten te verzamelen. Zo hebben we voor Sijthoff Media (o.a. bekend van de merken Adformatie en AG Connect) een verkennende studie uitgevoerd voor het platform AG Connect om inzicht te krijgen in informatiegebruik, zoekgedrag en in de diepere behoeften van IT-professionals
Lees hier de volledige klantcase