Beste lezer,

In de nieuwsbrief van deze maand leest u over de waardering voor het werken in de zorg. Daarnaast is in samenwerking met de Positioneringsgroep de Mini Insider gestart; een peiling van de waarden en drijfveren van individuele medewerkers en de organisatie als geheel. Tot slot kondigen we met trots aan dat onze collega Natalia onderdeel wordt van het SMART-bestuur.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
DirectResearch
Tot 15 juli 2020 kosteloos deelname aan Mini Insider®

Het peilen van de waarden en drijfveren van individuele medewerkers en de organisatie als geheel is altijd verstandig. Maar nu we langzamerhand uit een periode van crisis komen, is het essentieel om te kijken wat echt belangrijke waarden zijn. Veel medewerkers en hun gezinnen hebben weken in isolement geleefd. Ver weg van hun dagelijkse patroon met een groeiende onzekerheid over hun toekomst. Dat leidt tot reflectie. Wat verbindt mij aan mijn werk? Waar staan we als bedrijf voor en welke betekenis hebben wij voor de maatschappij?  Als organisatie wil je weten hoe de medewerker naar de toekomst van de organisatie kijkt en de eigen rol daarbinnen. Speciaal voor relaties die willen weten hoe hun collega’s de toekomst van de eigen organisatie zien in het nieuwe normaal, bieden we een Mini Insider.
Lees hier meer
Hoge waardering voor werken in de zorg

In samenwerking met communicatieadviesbureau Wisse Kommunikatie heeft DirectResearch onderzocht hoe mensen in Nederland kijken naar werken in de zorgsector. In tijden van corona is nog meer duidelijk geworden hoe essentieel deze sector is voor Nederland. Opvallend, mensen die nog nooit in de zorg hebben gewerkt waarderen het werken in deze sector flink hoger dan mensen die in de zorg werken of gewerkt hebben. Er zijn flinke tekorten in de zorg. Echter, ondanks de hoge waardering voor het werken in de zorg vertaalt dit zich nog niet in een grote bereidheid tot werken in deze sector. DirectResearch gaat zich in de komende periode samen met Wisse Kommunikatie en regionale zorginstellingen verdiepen om dit onderzoek verder uit te rollen op regionaal niveau. Hiermee proberen we onder meer te achterhalen hoe mensen geprikkeld worden om een carrière in de zorg te overwegen.

Wilt u meer weten over het vervolg van dit onderzoek? Neem contact op met Stefan Klomp.
Lees hier meer over het persbericht
DirectResearch-collega Natalia versterkt het SMART-bestuur

Vanaf juli start er bij SMART een nieuw bestuur en wij als DirectResearch zijn enorm trots dat onze collega Natalia Valk daar de komende twee jaar onderdeel van zal zijn. 

SMART is de vakgroep van de MOA die zich richt op young professionals in martketing en martkonderzoek. Samen organiseren zij een paar keer per jaar inspirerende evenementen om kennis te delen en informeel contact tussen bureaus en bedrijven mogelijk te maken. 

Via de nieuwsbrief zullen wij jullie ook op de hoogte houden van deze evenementen. Wordt vervolgd dus!
Klantcase: Nespresso 

Wereldwijd is Nespresso een groot succes. De missie van Nespresso is het leveren van koffie van de hoogste kwaliteit en bijdragen aan unieke koffie ervaringen. Maar wat zijn nou de precieze beweegredenen van consumenten om koffieproducten bij Nespresso te gaan kopen? Of waarom stoppen ze juist met kopen?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden had Nespresso de wens om op structurele basis inzicht te verkrijgen in de motivatie van haar nieuwe klanten om voor Nespresso te kiezen en de beweegredenen van oud-klanten om geen Nespresso koffieproducten meer te kopen.

Benieuwd hoe we dit aangepakt hebben?
Lees hier de hele klantcase