Beste lezer,

De Webinar over de Conjoint-analyse van twee weken geleden was een groot succes. Daarnaast is het kantoor helemaal verbouwd en krijgt u in de nieuwsbrief van deze maand een kleine sfeerimpressie van onze nieuwe werkplek. Tot slot leest u over de mooie samenwerking tussen DirectResearch en EnTra Management en hoe Nederlanders kampen met haarverlies.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
DirectResearch
Webinar Cojoint was een groot succes!

Onlangs mochten wij ons verheugen op overweldigende interesse in het door ons georganiseerde webinar over de kansen en mogelijkheden van conjoint-onderzoek.
Bijna 40 geïnteresseerden lagen aan de lippen van onderzoekers Rozita Baars en Peter van de Vijver, en enthousiaste reacties over deze onderzoeksmethodiek volgden.
Conjoint-meten geeft namelijk zicht op écht keuzegedrag van consumenten en geeft daardoor een sterke basis voor hoe een product of dienst het beste kan worden samengesteld, wat de meest bepalende elementen zijn voor de keuze van consumenten en welke prijs je er het beste voor kunt vragen. Hún keuzes maken dat jij als professional sterker onderbouwde keuzes maakt en geen ‘planken misslaat’. Het levert belangrijke, strategische inzichten op voor productontwikkeling, portfoliomanagement, merkpositionering, prijsstrategie, communicatie en in je doelgroep(en).

Benieuwd geworden? Vraag de opname van het webinar en/of de slides van de presentatie even bij ons op
.
Neem contact met ons op
DirectResearch en EnTra Management starten Move2030!

Voor gemeenten die werken aan de transitievisie warmte, ontwikkelden DirectResearch en EnTra Management de Monitor Verduurzaming Warmte (MoVe2030). Met deze hoogwaardige online enquête en dashboard peilen gemeenten op een laagdrempelige manier de opinie, actiebereidheid en behoeften van inwoners rond de overstap naar aardgasvrij wonen. Zij leggen zo de basis voor een realistische en relevante transitievisie en de daaropvolgende uitvoeringsplannen per buurt of wijk.

Lees meer op de website van MoVe2030
Of lees het gehele persbericht
Nieuwe inrichting kantoor DirectResearch

De afgelopen weken is er op de Herengracht hard gewerkt aan een nieuwe inrichting van het kantoor van DirectResearch. Aangezien de medewerkers van DirectResearch allemaal vanuit huis werkten, kon er flink doorgewerkt worden. Het resultaat mag er zijn! Onder meer het aantal werk- en vergaderplekken is uitgebreid en compleet vernieuwd en er is ook een geheel nieuwe keuken geplaatst. Met de extra werkplekken kunnen ook de medewerkers van Team Vier allemaal bij ons gehuisvest worden. Voorlopig gaan we nog met maximaal 50% van de capaciteit op kantoor werken, maar het vernieuwde kantoor is helemaal klaar voor de toekomst. Hopelijk zien we ook snel weer de eerste opdrachtgevers bij ons langskomen voor een kop koffie en een goed gesprek!
Helft Nederlanders kampt met haarverlies maar zoekt geen hulp 

Onlangs heeft DirectResearch het Nationaal Haaronderzoek uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Haarstichting en Van Montfort Laboratories, producent van haargroeiserum Esthecin. Het onderzoek is bedoeld om het taboe rondom haarverlies bespreekbaar te maken.
Resultaten laten zien dat zes op de tien Nederlandse mannen en een derde van de Nederlandse vrouwen met haarverlies kampen, vaak al op jonge leeftijd. Voor zes op de tien vrouwen is haaruitval een nachtmerrie. Hoewel veel mensen met haarverlies zich somber en onzeker voelen, zoeken de meesten geen deskundige hulp en informeren ze zich nauwelijks over oorzaken of mogelijke behandelingen. 
Lees hier meer over de resultaten
Vacature alert: Stagiair(e)

DirectResearch is op zoek naar niet één, maar twee stagiair(e)s voor ons commerciële en onderzoeksteam. Wij zoeken leergierige en ondernemende studenten met een affiniteit voor marktonderzoek die bezig zijn met een relevante opleiding. De meewerkstage is voor ongeveer een half jaar.
Wat bieden wij? Een leerzame omgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, een stagevergoeding, een prachtige werkplek in hartje Amsterdam, een informele werksfeer en nog veel meer.

Ben jij of ken jij iemand die bij ons aan de slag wilt?
Bekijk snel de vacatures